Zirkzee klopt na 'fantastische avond' nadrukkelijker op de deur bij Bayern

Reacties

Joshua Zirkzee heeft zijn visitekaartje afgegeven bij Bayern München. De zeventienjarige Nederlander startte vrijdag voor het eerst in de basis in het tweede team en maakte meteen een hattrick tegen SV Schalding-Heining. Zaterdag kwam daar de winnende treffer bij voor Bayern Onder-19 in het duel met 1.FC Nürnberg Onder-19.

Zirkzee klopt na 'fantastische avond' nadrukkelijker op de deur bij Bayern

Zirkzee geldt al langer als groot talent in Beieren. In 2017 verruilde hij Feyenoord voor de Duitse grootmacht, een jaar nadat hij van ADO Den Haag naar Feyenoord ging. Eenmaal in München sloot hij aan bij Bayern Onder-19. In november en december mocht hij bovendien invallen bij Bayern II, de reserveploeg die actief is in de Regionalliga Bayern.

Twee maanden geleden nam Bayern-trainer Niko Kovac hem op in zijn selectie voor het trainingskamp in Qatar. Daar zag hij de jonge Nederlander van dichtbij aan het werk en mocht Zirkzee aan de zijde trainen van grote namen als Arjen Robben, Robert Lewandowski en Thomas Müller. Na het trainingskamp sloot Zirkzee weer aan bij Onder-19.

Vrijdag gunde Bayern II-trainer Holger Seitz de spits een kans in de basis tegen SV Schalding-Heining en dat verliep uitstekend. Nadat teamgenoten Otschi Wriedt en Alexander Nollenberger ieder een keer hadden gescoord tilde Zirkzee de voorsprong naar 5-0 met doelpunten in de 39ste, 54ste en 57ste minuut. Kort daarna verliet hij het veld; vanaf de bank zag Zirkzee hoe de wedstrijd in 5-1 eindigde.

Via Instagram liet Zirkzee weten trots te zijn op de 'fantastische avond' en op zijn prestatie in het Grünwalder-stadion. Het feest was echter nog niet voorbij voor de aanvaller. Een dag later deed hij namelijk opnieuw van zich spreken toen hij meespeelde met Bayern Onder-19 in de ontmoeting met Nürnberg Onder-19. In dat duel nam Zirkzee zaterdag vijf minuten voor tijd de winnende treffer voor zijn rekening (2-1). Een kwartier eerder was hij binnen de lijnen verschenen om Timossi Andersson af te lossen.

Zirkzee wacht nog op zijn eerste officiële minuten in het vlaggenschip van trainer Kovac. De tweebenige spits mocht in de voorbereiding op dit seizoen wel één keer meedoen in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Toen viel hij na een uur in voor Sandro Wagner.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Enkele maanden terug spraken we met Joshua Zirkzee.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.