Het Bayern München van de toekomst krijgt vorm

Reacties

Bayern München draait zeker niet het beste seizoen uit de clubgeschiedenis, maar kijkend naar de selectie zal directeur Hasan Salihamidzic in zijn handen wrijven. De talenten die hij aantrok, komen steeds beter uit de verf. In de jacht op Borussia Dortmund komt zaterdag (aftrap 18.30 uur) Schalke 04 op bezoek in München. Over het Bayern van de toekomst.

Het Bayern München van de toekomst krijgt vorm

Dat de selectie van Bayern aan een verjongingskuur toe is, bleek afgelopen woensdag in het bekerduel bij Hertha BSC. Mats Hummels leverde de bal knullig in, waardoor Davie Selke er 2-2 van maakte. Dankzij een doelpunt van Kingsley Coman in de verlenging won Bayern alsnog. Daarvoor had Serge Gnabry al twee keer gescoord.

Serge Gnabry viert zijn treffer tegen Hertha BSC.
Serge Gnabry viert zijn treffer tegen Hertha BSC.

Het is de generatie spelers die het de komende jaren moet doen voor Bayern. Veteranen Arjen Robben en Franck Ribéry vertrekken in de zomer, Robert Lewandowski liet al meerdere malen weten voor een nieuw avontuur open te staan en achterin maakt Hummels steeds minder indruk. Verdedigingsmaatje Jérôme Boateng raakte zijn basisplek al kwijt aan de 23-jarige Niklas Süle. Voor het plekje naast Süle volgt Bayern onder anderen Ajacied Matthijs de Ligt.

Het was geen makkelijke taak voor Salihamidzic, die in de zomer van 2017 werd aangesteld als sportief directeur van Bayern. De overgang van de dertigers naar de twintigers gaat wat versneld, aangezien Der Rekordmeister wellicht iets te lang heeft geteerd op de zekerheid van spelers als Philipp Lahm, Xabi Alonso en ook Thomas Müller, Robben en Ribéry. Steeds meer worden de routiniers in de basis van Bayern vergezeld door talent.

Thomas Müller, Arjen Robben en Franck Ribéry vieren het zesde kampioenschap op rij.
Thomas Müller, Arjen Robben en Franck Ribéry vieren het zesde kampioenschap op rij.

De komst van Süle, Corentin Tolisso (nu geblesseerd) en al eerder Joshua Kimmich bleken sterke zetten van Bayern. Coman klopt steeds meer op de deur en Salihamidzic haalde Gnabry, Leon Goretzka en Alphonso Davies naar München. Goretzka is al bijna niet meer weg te denken uit de basis van Bayern en Gnabry lijkt na een stroeve start steeds meer op zijn plek. Davies wordt net als de Zuid-Koreaan Woo-yeong Jeong langzaam gebracht, terwijl Bayern zich ook heeft verzekerd van de komst van de negentienjarige spits Jann-Fiete Arp van Hamburger SV. De Nederlander Joshua Zirkzee (17) wacht nog op zijn debuut, maar trainde al wel mee met de eerste selectie van Bayern. De verdediging krijgt in de zomer ook nog versterking van Benjamin Pavard van VfB Stuttgart.

De spitspositie is misschien wel het grootste pijnpunt voor Salihamidzic, aangezien Bayern sterk afhankelijk is van de doelpunten van Lewandowski. De Pool scoorde dit seizoen tot nu toe 24 keer in 28 wedstrijden, terwijl zijn backup Sandro Wagner naar China vertrok. Buiten Lewandowski zijn er maar weinig natuurlijke spitsen met wat ervaring in de selectie van Bayern. Zo zit het werk er voor Salihamidzic eigenlijk nooit op.

Klik op de link voor het volledige programma

Bayern München
Bayern München
3 - 1
Schalke 04
Schalke 04
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.