Zirkzee en Lang laten zich zien in kwartfinales Croky Cup

Anderlecht en Club Brugge hebben zich donderdag geplaatst voor de halve finales van het toernooi om de Croky Cup. Joshua Zirkzee en Noa Lang waren van waarde voor hun club.

Anderlecht
Anderlecht
3 - 0
Kortrijk
Kortrijk

Na AA Gent en Eupen plaatste Anderlecht zich donderdag als derde ploeg voor de halve finales. Wesley Hoedt en Joshua Zirkzee stonden aan de aftrap bij de thuisploeg, die na iets meer dan een half uur de leiding nam. Zirkzee bediende Christian Kouamé met een fraaie steekpass en Ivoriaan rondde af: 1-0.

Via goals van Sergio Gómez en Kouamé liep Anderlecht in de tweede helft verder uit. De ploeg van coach Vincent Kompany is zo een stap dichter bij het eerste eremetaal sinds de zomer van 2017.

Club Brugge
Club Brugge
4 - 1
OH Leuven
OH Leuven

Bij Brugge hadden Noa Lang en Ruud Vormer een basisplaats. Het was een andere sterspeler die kort voor rust de score opende. Charles De Ketelare kopte raak uit een voorzet van Clinton Mata: 1-0. Éder Balanta maakte er in de extra tijd van de eerste helft nog 2-0 van met een schot door een woud van benen.

Xavier Mercier bracht in de 58ste minuut heel even de spanning terug. Maar lang duurde dat niet. Halverwege de tweede helft was de wedstrijd gespeeld. De Ketelaere veroverde de bal bij de cornervlag en gaf voor op Lang, die simpel de 3-1 kon maken. In de slotminuten verzorgde Hans Vanaken het slotakkoord met een rake vrije trap.