Zirkzee draagt bij aan spectaculaire zege Bologna

Reacties

Bologna heeft Sassuolo verslagen door tot twee keer toe knap terug te komen van een achterstand. De club van Joshua Zirkzee en Sam Beukema zette zo een punt achter een reeks van vier duels zonder zege in de Serie A.

Zirkzee draagt bij aan spectaculaire zege Bologna
© Pro Shots
Bologna
Bologna
4 - 2
Sassuolo
Sassuolo

Ongetwijfeld waren de spelers van Sassuolo door trainer Alessio Dionisi vaak gewaarschuwd voor Zirkzee. De 22-jarige Nederlander had dit seizoen acht keer gescoord in de Serie A, waaronder zeven keer in zijn laatste dertien optredens. Het afstoppen van Zirkzee lukte aardig, maar in de 24ste minuut vond hij toch de ruimte om te schieten. Bij een corner viel de bal goed voor de nummer 9, die direct uithaalde en de bal via tegenstander Mattia Viti in het doel zag eindigen. De Serie A besloot even daarna de treffer de boeken in te laten gaan als een eigen doelpunt van Viti omdat de doelpoging van Zirkzee zonder het contact niet op doel zou zijn geweest.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was de 1-1. Sassuolo was in de dertiende minuut al op voorsprong gekomen via Kristian Thorstvedt. Hij had een cadeau van doelman Lukasz Skorpuski uitgepakt. De goalie van Bologna had de bal vanuit zijn strafschopgebied zo ingeleverd bij de middenvelder van Sassuolo.

Sassuolo kwam in de 34ste minuut opnieuw op voorsprong. Cristian Volpato scoorde op prachtige wijze, hij legde de bal goed voor zijn linker en scoorde met een gekruld schot in de verre hoek: 1-2. Beide teams creëerden weinig kansen, maar bij de thuisploeg zal er met meer dan zeventig procent balbezit toch het gevoel zijn geweest dat minstens een punt verdiend zou zijn. Dat punt kwam er, nog meer dan dat zelfs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Comeback
Giovanni Fabbian kopte in de 73ste minuut de 2-2 binnen uit een voorzet van Victor Kristiansen. Het werd nog mooier voor Bologna. Zirkzee gaf de bal tien minuten voor het einde vlak buiten het strafschopgebied mee aan Lewis Ferguson. De aanvallende middenvelder maakte knap ruimte voor een schot en knalde de bal laag de verre hoek in: 3-2. Alexis Saelemaekers gooide de wedstrijd in het slot met de 4-2. Bologna staat na de eerste competitiezege sinds 23 december weer knap vijfde in de Serie A, vlak boven AS Roma en Lazio.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
35
28
5
2
81-19
+62
89
2
AC Milan
35
21
8
6
67-42
+25
71
3
Juventus
35
18
12
5
48-27
+21
66
4
Bologna
35
17
13
5
49-27
+22
64
5
Atalanta Bergamo
34
18
6
10
63-38
+25
60
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.