Zien: Hulk laat gigantische kans op onbegrijpelijke wijze liggen

Hulk bezorgde Atlético Mineiro zaterdag een 2-1 zege door twee keer een strafschop te benutten. Beelden van de 36-jarige aanvaller gingen echter om een andere reden de wereld over, want de Braziliaan liet in de wedstrijd tegen Caldense ook een gigantische kans liggen.

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

De misser volgde in de tweede helft. Hulk had de score geopend vanaf de stip en Patrick Marcelino zorgde al snel voor de gelijkmaker. Zeven minuten na rust kreeg de ervaren spits een niet te missen kans op de 2-1. Toch ging de bal er niet in. Hulk hoefde de bal enkel nog in een leeg doel te werken, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd en schoot zo vlak langs de rechterpaal.

Doordat zijn ploeg door zijn twee strafschoppen toch met 2-1 won, kon Hulk nog lachen om de misser. 'Ik denk dat ik te snel was', zei hij tegen Braziliaanse media. 'Ik versnelde, maar toen ik de pass kreeg, kwam de bal net achter me terecht. Daardoor kreeg ik de bal niet onder controle. Ik viel in het doel, maar de bal niet.'