Zidane tekent bij Real Madrid

Zinedine Zidane is maandagmiddag 14.00 uur gepresenteerd als nieuwe speler van Real Madrid. Nadat Juventus en de Spaanse landskampioen vorige week overeenstemming bereikten over een transfer van de Fransman, zette de middenvelder zijn handtekening onder een zeer lucratief contract.

Zidane tekent bij Real Madrid

Zidane kondigde voor de persconferentie al aan dat hij had getekend bij Real Madrid. 'Ik kan officieel bevestigen dat ik een vierjarig contract heb getekend bij Real Madrid, dat nog een optie bevat voor een extra jaar, tegen een transferbedrag tussen de 480 en 500 miljoen Franse Francs. Maar de transfer zal pas helemaal zijn afgerond totdat een fax van Juventus de transactie bevestigt.' De 29-jarige international ontvangt in Madrid een jaarsalaris van ongeveer 12,5 miljoen gulden.

'Ik denk dat het na vijf jaren bij Juventus, de juiste tijd was om ergens anders heen te gaan. Ik hoop dat ik hier in Madrid hetzelfde kan doen als bij Juventus, of misschien nog wel beter', legde Zidane uit, met het witte shirt van Real in zijn handen.

De Spaanse ploeg en Juventus waren het vorige week eens over een transfersom van ruim 162 miljoen gulden voor de speler die in het jaar 1998 en 2000 werd uitgeroepen tot beste speler ter wereld. Daarmee is de transfer van Zizou de duurste aller tijden. Het oude record stond ook al op naam van Real Madrid, dat vorig seizoen 135 miljoen gulden neertelde voor Luís Figo.

Zidane landde maandagochtend in Madrid voor de laatste besprekingen. Nadat de clubs tot overeenstemming waren gekomen, leek het slechts een formaliteit voor de speler en zijn nieuwe club om tot een vergelijk te komen. Zidane wilde immers maar al te graag spelen voor Real, had hij al meerdere malen verteld.

Bekijk hier al onze video's