Zidane schept duidelijkheid: nu is het wachten op de nieuwe bestemming

Reacties

Zinédine Zidane wil werkzaam blijven als coach, zo heeft de Fransman maar eens duidelijk gemaakt. De vraag is nu wat de volgende stap voor Zizou zal gaan worden. Paris Saint-Germain lijkt alleen interessant voor de toekomst. 

Zidane schept duidelijkheid: nu is het wachten op de nieuwe bestemming
© Pro Shots

Zidane won tussen 2016 en 2018 drie keer de Champions League met Real Madrid en keerde een jaar na zijn vertrek alweer terug in Estadio Santiago Bernabéu. Hij bleef nog twee seizoenen bij Real werken, voordat hij plaatsmaakte voor Carlo Ancelotti. Met de Italiaan voor de groep kroonde Real zich in het afgelopen seizoen opnieuw tot de beste van Europa.

Zidane bleef in de voorbije maanden werkloos. Hij werd zo nu en dan wel met een grote club in verband gebracht, maar tot een nieuw dienstverband kwam het nog niet. De oefenmeester heeft in een reportage ter ere van zijn vijftigste verjaardag (over drie dagen, op 23 juni) benadrukt dat er wat hem betreft geen punt achter zijn trainersloopbaan staat.

'Ik wil doorgaan', zei Zidane tegen Téléfoot. 'Het vuur brandt nog steeds in mij. Voetbal is mijn passie.' Zidane voegde eraan toe dat hij geen specifieke wensen heeft: 'Ik heb al veel dingen gedroomd en al veel dingen mogen meemaken', aldus de voormalig topvoetballer, die in 1998 met zijn land wereldkampioen werd.

Paris Saint-Germain
Volgens RMC Sport heeft Zidane de kans om de nieuwe hoofdtrainer van Paris Saint-Germain te worden afgewezen. De coach werd benaderd door de clubbazen van de Franse grootmacht, maar wimpelde de interesse af. RMC heeft begrepen dat Zidane zijn pijlen heeft gericht op het bondscoachschap en dat alles erop wijst dat hij na het WK van 2022 de opvolger van Didier Deschamps zal worden.

De afwijzing van Zidane betekent niet dat er geen trainerswissel zit aan te komen bij PSG. Christophe Galtier van OGC Nice gaat Mauricio Pochettino, die nog altijd niet officieel ontslagen is, vermoedelijk opvolgen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.