Zidane kijkt uit naar clash tussen 'beste clubs van Europa'

Reacties

Het duel tussen Paris Saint-Germain en Real Madrid van aanstaande woensdag in Groep A van de Champions League kan volgens Zinedine Zidane worden gezien als een krachtmeting tussen de twee beste ploegen in Europa van dit moment.

Zidane kijkt uit naar clash tussen 'beste clubs van Europa'

Dat liet de Fransman, die tijdens zijn spelersloopbaan actief was namens Cannes, Girondins Bordeaux, Juventus en Real Madrid en in die periode drie keer werd verkozen tot beste voetballer ter wereld, in aanloop naar de wedstrijd weten aan Canal+. Hij schat beide teams bijvoorbeeld hoger in dan Europese grootmachten als Bayern München en Barcelona, dat vorig jaar nog de Champions League won.  

'Voor mij zijn Real en PSG de twee clubs die dit seizoen de meeste kans maken op de eindzege in de Champions League', vertelde Zidane, in 2002 met Real winnaar van de Champions League en inmiddels beloftentrainer bij de club. 'PSG is in de Franse competitie al drie jaar op rij oppermachtig. En Real heeft geweldige spelers. Deze teams zijn op dit moment in mijn ogen verder dan Bayern, Barcelona en een handje vol andere clubs die daar achteraan komen.'

Zidane was in de Champions League-finale van 2002 belangrijk voor Real Madrid tegen Bayer Leverkusen. Met een ziedend schot tekende hij aan voor, wat later bleek, de winnende treffer (2-1).
Zidane was in de Champions League-finale van 2002 belangrijk voor Real Madrid tegen Bayer Leverkusen. Met een ziedend schot tekende hij aan voor, wat later bleek, de winnende treffer (2-1).

Het grootste wapen van Real is natuurlijk Cristiano Ronaldo. De Portugees werd onlangs topscorer aller tijden van de Madrilenen. 'Hij is iedere training minstens zo fanatiek als in een wedstrijd. Hij wil álle duels en alle spelletjes winnen', aldus Zidane, die zich eerder ook uitliet over de rivaliteit tussen Ronaldo en Messi. 'Dat motiveert Cristiano alleen maar. Hij wil de beste zijn en steeds een doelpunt meer maken dan Messi.'

Benzema
Zidane is overigens niet de enige Fransman bij Real Madrid die uitkijkt naar het treffen met de landgenoten van PSG. Ook spits Karim Benzema staat te popelen om tegen Zlatan Ibrahimovic en consorten te spelen, al moet hij dan eerst nog helemaal fit worden. 'Maar ik doe er alles aan om op tijd speelklaar te zijn', gaf de aanvaller aan in gesprek met Le Journal. 'Het is een mooi duel, dat ik graag wil spelen, maar ik ga niets forceren.' Ook Sergio Ramos is een vraagteken bij de Madrilenen.

Aan de kant van de Fransen staat ook een speler voor wie de wedstrijd van woensdagavond bijzonder is. De Argentijn Ángel Di María speelde in het verleden namelijk vier seizoenen bij Real en komt dus zijn voormalige ploeggenoten tegen. 'Ik zal niet juichen als ik scoor, want ik ben niet vergeten wat ik in Madrid allemaal heb meegemaakt', liet de PSG-aanvaller weten. 'Ook door mijn band met de supporters is deze wedstrijd bijzonder.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.