Zidane houdt nieuwjaarspuzzel over aan WK voor clubs

Reacties

De deelname van Real Madrid aan het WK voor clubs eist zijn tol. Trainer Zinedine Zidane kan in het nieuwe jaar geen beroep doen op Lucas Vázquez en Mateo Kovacic. Met name de absentie van die eerste bezorgt De Koninklijke een probleem, maar biedt wellicht ook een oplossing voor de uitzichtloze situatie van James Rodríguez.

Zidane houdt nieuwjaarspuzzel over aan WK voor clubs

Real heeft donderdag bekend gemaakt dat Vázquez geblesseerd is geraakt in de WK-finale tegen Kashima Antlers. De 25-jarige rechtsbuiten was de laatste weken veelvuldig bassispeler door de langdurige afwezigheid van Gareth Bale. Nu ook de Spaanse international vier weken wegvalt, blijven er nog maar weinig opties over op de flanken.

Zidane zal moeten teruggrijpen op een van zijn aanvallende middenvelders. Met name voor Marco Asensio en James Rodríguez is dat een uitkomst. Zij hoeven normaal gesproken niet op veel speeltijd te rekenen, maar kunnen nu hun kans grijpen in de drukke maand januari. Ook Isco heeft in het verleden weleens op de vleugels gespeeld.

Op het middenveld komt iets meer ruimte voor de met een transfer flirtende James, omdat Kovacic door een enkelblessure voorlopig aan de kant staat. De kwetsuur van de 22-jarige Kroaat is echter een stuk minder ernstig. De verwachting is dat hij alleen het heenduel met Sevilla op 4 januari in het bekertoernooi moet laten schieten.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.