Zerrouki: 'Dat is nu al het dieptepunt in mijn carrière, hoop ik'

Reacties

FC Twente-middenvelder Ramiz Zerrouki mag vanaf volgende week genieten van een extra lange winterstop. Dat had hij zelf veel liever anders gezien. Met zijn Algerije was hij heel dicht bij het toernooi, maar Kameroen trok ver in de blessuretijd van de verlenging aan het langste eind. VI sprak hem in een uitgebreid gesprek onder meer over die enorme teleurstelling.

Zerrouki: 'Dat is nu al het dieptepunt in mijn carrière, hoop ik'
© Pro Shots

Wat was voor jou de grootste teleurstelling dit jaar: die afgeketste transfer of de mislukte WK-kwalificatie met Algerije?

'Dat laatste natuurlijk, een afschuwelijk moment. We werden in de play-offs uitgeschakeld door een doelpunt van Kameroen in de 124ste minuut. Ik kan me geen wedstrijd herinneren met zoveel blessuretijd na verlenging… Als je over twee wedstrijden duidelijk en terecht verliest, ben je simpelweg niet goed genoeg om naar het toernooi te gaan. Dat was absoluut niet het geval.'

De Algerijnse bond deed nog vergeefse pogingen jullie thuiswedstrijd te laten overspelen. Scheidsrechter Bakary Gassama zou er een potje van hebben gemaakt.

‘Er waren wel wat discutabele momenten, ja. Maar het is niet verstandig voor mij om daarover te gaan praten. Heeft ook geen nut. Die man gaat wel naar het WK, wij niet. Die uitschakeling is nu al het dieptepunt in mijn carrière, hoop ik tenminste. Die doodse stilte opeens in ons stadion. Het was onwerkelijk. De wedstrijd was meteen klaar na die goal. Het WK is het hoogste podium dat je als voetballer kunt bereiken. Ik keek er zo naar uit. Voor mezelf, voor mijn teamgenoten, voor het land, voor al die voetbalgekke mensen. Het werd van ons afgepakt.’

Benieuwd geworden naar de rest van het verhaal? Je leest het in de nieuwe VI, of op VI Pro. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.