Zenuwslopende strijd tussen Man City en Liverpool: wie is nu de favoriet?

Reacties

Met nog vijf speelrondes te gaan in de Premier League is het verschil tussen Manchester City en Liverpool één punt. Geven The Citizens de koppositie weg of haken The Reds uiteindelijk af? Een blik op de programma's.

Zenuwslopende strijd tussen Man City en Liverpool: wie is nu de favoriet?
© Pro Shots

Het is belangrijk om te weten dat het doelsaldo op dit moment in het voordeel van Liverpool is. De ploeg van Jürgen Klopp heeft een doelsaldo van +63, terwijl dat van het team van Pep Guardiola +59 is. In de Premier League gaat doelsaldo boven onderling resultaat als teams in puntentotaal gelijk eindigen.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

City speelt nog drie keer uit en nog maar twee keer thuis. De op papier grootste test voor de koploper is het uitduel met West Ham United, dat nu zevende staat in de Engelse competitie en ook nog actief is in Europa (halve finale Europa League tegen Eintracht Frankfurt). De koploper speelt ook nog uit tegen nummer acht Wolverhampton Wanderers. De volgende test in de competitie voor City is een uitwedstrijd tegen Leeds United, dat met tien punten uit de laatste vier duels is opgeleefd.

Liverpool speelt ook nog drie keer op vreemde bodem. De zwaarste tegenstander is op papier Tottenham Hotspur, dat vijfde staat en nog in een felle strijd met Arsenal is verwikkeld om het vierde Champions League-ticket. Een pikant duel voor de achtervolger is de uitwedstrijd op 10 mei tegen het Aston Villa van Liverpool-icoon Steven Gerrard.

De Engelse titelkandidaten zijn allebei natuurlijk ook nog actief in de Champions League. City speelt dinsdag in de halve finale thuis tegen Real Madrid, Liverpool ontvangt een dag later Villarreal. Bekijk hieronder de programma's van de twee in de Premier League en kies jouw titelfavoriet.

Poll (gesloten) Wie wint de Premier League?
  • 51% Manchester City (600 stemmen)
  • 49% Liverpool (585 stemmen)
Manchester City Liverpool
30/04: Leeds United (u) 30/04: Newcastle United (u)
08/05: Newcastle United (t) 07/05: Tottenham Hotspur (t)
- 10/05: Aston Villa (u)
15/05: West Ham United (u) -
22/05: Aston Villa (t) 22/05: Wolverhampton Wanderers (t)
Moet nog worden ingepland: Moet nog worden ingepland:
Wolverhampton Wanderers (u) Southampton (u)
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.