Het vertrouwen van VVV-Venlo heeft zondag door toedoen van Fortuna Sittard een volgende knauw gekregen. De ploeg van Hans de Koning verloor ondanks de terugkeer van goalgetter Georgios Giakoumakis al voor de zevende keer op rij in de Eredivisie.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 3
Fortuna Sittard

De zo negatieve serie in de Eredivisie was verontrustend voor VVV. Dat trainer De Koning in februari aankondigde in de zomer te zullen vertrekken uit Venlo zorgde ook niet voor meer rust. De coach liet in aanloop naar de derby tegenover VI wel nog blijken er echt vertrouwen in te hebben dat een ommekeer mogelijk is.

Dat Giakoumakis na twee wedstrijden te hebben toegekeken zondag weer fit genoeg was om te starten, gaf de thuisploeg voor de aftrap extra vertrouwen. De Griekse goalgetter werd in de eerste helft echter amper gevonden. Het spel van VVV was pover, net als dat van Fortuna Sittard. De bezoekers hadden echter minder reden om echt aan te zetten, nadat ze in de tiende minuut al op voorsprong waren gekomen. Na een uitstekende pass van Mats Seuntjens had Lisandro Semedo in de tiende minuut al de score geopend: 0-1.

De Koning greep halverwege in en wisselde aanvallend. Bij de start van de tweede helft vielen aanvallers Torino Hunte en Yahcuroo Roemer in voor Meritan Shabani en Simon Janssen. Dat had effect. Fortuna werd teruggedrongen en VVV kwam in de 54ste minuut op gelijke hoogte. Danny Post gaf na goed doorzetten voor op Giakoumakis en de kopbal van de spits werd in eerste instantie nog gestopt door Yannick van Osch, maar in de rebound was het alsnog raak voor de Eredivisie-topscorer. Hij maakte alweer zijn 24ste goal van het seizoen in de competitie.

Hoe zeer Giakoumakis dit seizoen ook zijn best doet de zwakke punten bij VVV te verhullen, de kwetsbaarheden kwamen kort na de 1-1 alweer aan het licht. Een aaneenschakeling van fouten leidde tot de 1-2 voor Fortuna. Thorsten Kirschbaum trapte slecht uit, linksback Leon Guwara zat mis bij een poging dat te herstellen en Arjan Swinkels verzuimde uit te stappen toen Seuntjens op weg naar de goal ging. De aanvallende middenvelder van Fortuna knalde raak in de verre hoek. De genadeklap werd kort daarna al uitgedeeld; Zian Flemming maakte op aangeven van Semedo de 1-3.

Zo nemen de problemen onderin flink toe voor VVV, zeker met in het achterhoofd dat concurrent Willem II zaterdag al won van SC Heerenveen. Van degradatiezorgen is bij Fortuna geen sprake. Met 34 punten staat de ploeg van Sjors Ultee veilig in de middenmoot.