Zelfs met corona-uitbraak kan Man City nog topteam op de been brengen

Reacties

Manchester City mag dan geplaagd worden door een corona-uitbraak, het elftal dat op de been gebracht kan worden in de strijd met Swindon Town puilt nog steeds uit van klasse. Op de reservebank zijn de gevolgen beter te zien.

Zelfs met corona-uitbraak kan Man City nog topteam op de been brengen
© Pro Shots
Swindon Town
Swindon Town
1 - 4
Manchester City
Manchester City

Manchester City schiet vrijdagavond op bezoek bij de nummer vijf van de League Two (vierde niveau) de derde ronde van de strijd om de FA Cup in gang. De Premier League-koploper doet dat door de coronaperikelen zonder coach Pep Guardiola en eerste assistent Juanma Lillo. Ook zeven spelers zijn niet van de partij.

Tweede assistent Rodolfo Borrell had desalniettemin nog genoeg over om een fraai elftal van te formeren. Doelman Zack Steffen is niet de eerste keeper, maar keept in bekerwedstrijden veel vaker. Verder is alleen Cole Palmer geen vaste waarde, maar de middenvelder annex aanvaller maakte toch al in elf eerder officiële duels van de hoofdmacht zijn opwachting dit seizoen.

Op de bank zal verdediger Aymeric Laporte (foto) wel het idee hebben op een schoolreisje te zijn. De derde doelman, de 36-jarige Scott Carson, zou dan net als de 27-jarige Spaanse international een van de begeleiders zijn. Verder zijn het immers steevast jonkies in de dug-out. Cieran Slicker (19), Kayky (18), Oscar Bobb (18), Conrad Jonathan Egan-Riley (19), Luke Mbete (18), James Mcatee (19) en Roméo Lavia (18) hopen vooral in actie te mogen komen.

Van die jonkies hebben alleen doelman Slicker, Kayky en Bobb hun debuut nog niet gemaakt. Kayky, een Braziliaans toptalent, werd in de zomer nog voor tien miljoen euro overgenomen van Fluminense.

De hele opstelling:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.