Zelfs doelpuntenmachine Núnez kan FC Porto niet van titel afhouden

Reacties

FC Porto is zaterdagavond kampioen van Portugal geworden. Een overwinning op Benfica was voor de koploper voldoende om onaantastbaar te blijven voor de laatste duels van het seizoen. FC Porto pakt de dertigste landstitel in de clubhistorie.

Zelfs doelpuntenmachine Núnez kan FC Porto niet van titel afhouden
© Pro Shots
Benfica
Benfica
0 - 1
FC Porto
FC Porto

Eind oktober greep FC Porto de macht in de Primeira Liga en de koppositie stond de club vervolgens niet meer af. Vorige week had de titel al binnen kunnen zijn, maar toen bleef Sporting Portugal nog enigszins in de race. De eerste kans die FC Porto kreeg om het op eigen kracht te doen, pakte de club met beide handen aan.

Het had echter ook anders kunnen lopen. Tien minuten na rust leek Darwin Núnez (26 goals in de competitie) te scoren, maar de topscorer werd teruggefloten wegens buitenspel. Pepe en zijn collega's hielden Núnez vervolgens beter in de gaten, waardoor het kampioenschap werd binnengehaald. Een late treffer van Zaidu Sanusi maakte het kampioensfeest compleet.

Qua spanning in de titelstrijd zit het de laatste jaren wel goed in Portugal. FC Porto lost met het kampioenschap Sporting Portugal af, de afgelopen vijf jaar lukte het geen enkel team om de titel te prolongeren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jaar Kampioen
2022 FC Porto
2021 Sporting Portugal
2020 FC Porto
2019 Benfica
2018 FC Porto
2017 Benfica
2016 Benfica
2015 Benfica
2014 Benfica
2013 FC Porto
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.