Zelfs Dessers kan averij Feyenoord niet voorkomen

Reacties

Feyenoord heeft zondagmiddag voor de vierde keer dit Eredivisie-seizoen averij opgelopen. De Rotterdammers konden de FC Twente-code niet kraken en zijn niet langer het team met het minste aantal verliespunten.

Zelfs Dessers kan averij Feyenoord niet voorkomen
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
0 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Door de 0-0 komt Feyenoord na dertien wedstrijden op 29 punten, vier minder dan Ajax, met een wedstrijd tegoed. PSV staat op dertig punten uit dertien duels en begint zondag om 16.45 uur aan het uitduel met SC Heerenveen.

Feyenoord-coach Arne Slot koos in de lege Grolsch Veste voor exact dezelfde basisopstelling als afgelopen donderdag bij het Conference League-duel met Slavia Praag (2-2), daartoe in de gelegenheid gesteld door de van een lichte blessure herstelde Bryan Linssen. Cyriel Dessers, die twee keer scoorde tegen de Tsjechen en daarmee de Rotterdammers definitief aan overwintering hielp, moest dus andermaal plaatsnemen op de bank. Justin Bijlow ontbrak opnieuw na zijn positieve coronatest en net als in Praag werd hij vervangen door Ofir Marciano.

Feyenoord stichtte in de beginfase gevaar via Marcos Senesi, maar de inzet van de Argentijn vloog over de lat. Aan de andere kant redde Marciano op een poging van Ramiz Zerrouki. Het leek allemaal veelbelovend, maar erg veel viel er verder niet te beleven in de eerste helft, los van wat oprispingen van Luis Sinisterra.

© Pro Shots

FC Twente werd na de hervatting al snel vastgepind op de eigen helft tegen het makkelijker combinerende Feyenoord. Met de minuut leken de Rotterdammers dreigender te worden. Fredrik Aursnes dwong Lars Unnerstall tot ingrijpen en Linssen kreeg zijn poging na balverlies van Wout Brama niet tussen de palen. Het was niet toevallig dat deze momenten van gevaar ontstonden middels een schot van afstand en na een fout: beide teams hadden de defensie in het algemeen goed op orde.

Halverwege de tweede helft achtte Slot de tijd rijp om Dessers te brengen. De supersub leek zijn reputatie direct eer aan te doen, maar stuitte op Unnerstall. Een klein kwartier voor tijd zette Dessers uitstekend door, waarna hij echter opnieuw zijn meerdere moest erkennen in de sluitpost van FC Twente.

De Tukkers stelden daar nauwelijks iets tegenover en vormden in de eindfase een menselijke muur, een tactiek die een punt opleverde, omdat een echt Rotterdammers slotoffensief uitbleef, los van een late kans voor Dessers. Vlak voor tijd werd Orkun Kökcü na een botsing met Julio Pleguezuelo nog vervangen door Alireza Jahanbakhsh nadat de Turkse middenvelder aangeslagen op de grond had gelegen. Zo pakt FC Twente na de 1-1 tegen Ajax van drie maanden terug opnieuw een punt tegen een lid van de traditionele topdrie.

Ranglijst
Feyenoord wacht nu liefst drie thuiswedstrijden, tegen achtereenvolgens Heracles Almelo (woensdag, Eredivisie), Fortuna Sittard (volgende week zondag, Eredivisie) en Maccabi Haifa (9 december, Conference League). FC Twente vervolgt het seizoen volgende week zondag met een bezoek aan Go Ahead Eagles. Op woensdag 15 december volgt in het KNVB-bekertoernooi de reprise van FC Twente - Feyenoord.

De rapportcijfers:

FC Twente Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.