Zelfs blessure Varane verpest het humeur van Zidane niet

Reacties

Real Madrid moet het zaterdagavond op bezoek bij Barcelona (aftrap 20.30 uur) zonder centrumverdediger Raphäel Varane doen. Desondanks leeft Zinedine Zidane ontspannen toe naar zijn eerste Clásico als trainer van De Koninklijke.

Zelfs blessure Varane verpest het humeur van Zidane niet

De 22-jarige Varane hield een kuitblessure over aan de interlands met Frankrijk. Een meevaller is dat collega-verdediger Sergio Ramos terug is van een schorsing en heeft ook geen last meer van zijn rugklachten, die hij opliep bij het Spaanse nationale elftal.

Volgens Zidane moet Real op bezoek bij de aartsrivaal uitgaan van zijn eigen kwaliteit. 'We zijn bezig aan een goede reeks en spelen sterk. We werken hard en ik wil mijn team zaterdagavond op dezelfde manier zien spelen als in de laatste wedstrijden.' Motivatie zal het probleem niet zijn aan Madrileense zijde. 'Het spelen van een Clásico is het mooiste wat er is', weet de Fransman uit ervaring.

Zidane kreeg het in het verleden binnen de lijnen aan de stok met huidig Barcelona-trainer Luis Enrique, die verhaal kwam halen na een overtreding van Zidane op Carles Puyol. 'Waar heb je het over', zegt Zidane met een glimlach tijdens zijn perspraatje. 'Nee, dat kan gebeuren op het veld. Maar dat zijn we al lang vergeten.'

De coach heeft vertrouwen dat zijn ploeg de achterstand op de koploper kan verkleinen in Camp Nou. Het verschil tussen de grootmachten is momenteel tien punten. 'Het is niet makkelijk om ons te verslaan. Ik ga niet veel veranderen. Onze voorbereiding was goed en we zullen sterk starten. Het is uiteindelijk toch maar een voetbalwedstrijd. We moeten niet vergeten te genieten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.