Zelfmoord Bystron schokt Tsjechische voetbalwereld opnieuw

Reacties

David Bystron heeft vrijdag op 34-jarige leeftijd een einde aan zijn leven gemaakt. De voormalig jeugdinternational van Tsjechië kwam begin 2012 ook al in het nieuws, nadat hij betrapt werd op het gebruik van doping.

Zelfmoord Bystron schokt Tsjechische voetbalwereld opnieuw

Bystron speelde het grootste gedeelte van zijn carrière in Tsjechië. Voor Baník Ostrava kwam hij tot bijna tweehonderd wedstrijden op het hoogste niveau, in dienst van Viktoria Plzen debuteerde Bystron in de Champions League. Na afloop van het Champions League-duel met BATE Borisov op 23 november 2011 leverde de verdediger een positieve dopingtest af.

Viktoria Plzen bleef na twee onderzoeken geloven in de onschuld van Bystron, maar hij werd toch voor twee jaar geschorst. De mandekker maakte na de schorsing zijn rentree op het tweede niveau van Tsjechië bij Sigma Olomouc, maar vanwege gezondheidsredenen stopte hij als 32-jarige met profvoetbal. Bystron ging nog wel als amateur aan de slag in Zwitserland, waar hij op 34-jarige leeftijd zelfmoord pleegde.

De voetbalwereld werd vorige maand ook al opgeschrikt door de zelfmoord van een Tsjechische voetballer. Frantisek Rajtorar, die veertien interlands speelde voor zijn land, pleegde op 31-jarige leeftijd zelfmoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.