Zeldzame uitgangspositie FC Twente in streekderby

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Speelronde zeven vangt aan met de streekderby tussen FC Twente en Heracles Almelo.

Zeldzame uitgangspositie FC Twente in streekderby
 
Speelronde7
Aftrap20.00 uur
ScheidsrechterDennis Higler

• Bij FC Twente staat de spanning er vol op. De landskampioen van 2010 sprokkelde in de eerste zes Eredivisie-duels slechts drie puntjes bij elkaar. Heracles Almelo, dat vorige week in extremis Roda JC Kerkrade op de knieën kreeg, bezit vijf punten meer.

• Als je kijkt naar de resultaten uit het verleden, dan heeft Heracles Almelo weinig kans. Van de zeventien eerdere Eredivisie-edities van FC Twente - Heracles Almelo zette de thuisploeg er dertien in winst om. De bezoekers triomfeerden twee keer en de derby kende tweemaal geen winnaar.

Samenvatting FC Groningen - FC Twente

• De laatste keer dat Heracles Almelo tot scoren kwam in De Grolsch Veste, dateert alweer van januari 2014. Mark Uth trof destijds doel namens de bezoekers, die desondanks met 3-1 onderuit gingen.

• FC Twente leed vijf nederlagen in de eerste zes speelrondes, een negatieve mijlpaal in de clubhistorie. Het is ook pas de vierde keer dat de Tukkers onder Heracles Almelo staan aan de vooravond van een derby.

In het seizoen 2008/09 won FC Twente met 2-0 van Heracles Almelo dankzij goals van Marko Arnautovic (foto) en Eljero Elia.
In het seizoen 2008/09 won FC Twente met 2-0 van Heracles Almelo dankzij goals van Marko Arnautovic (foto) en Eljero Elia.

• Is zestien keer scheepsrecht? Heracles Almelo noteerde in de laatste vijftien uitwedstrijden geen clean sheet. Het clubrecord uit de periode 2010-2011 (28 duels op vreemde bodem met minimaal één tegentreffer) is nog niet in zicht.

• Michael Liendl kwam dit Eredivisie-seizoen slechts 330 minuten in actie, maar dat was voldoende om de meeste kansen (12) namens FC Twente te creëren.

Samenvatting Heracles Almelo - Roda JC Kerkrade

• FC Twente kwam in de lopende Eredivisie-jaargang pas twee keer tot scoren in de tweede helft, geen enkel team maakte na rust minder doelpunten.

De laatste vijf edities van FC Twente - Heracles Almelo:

SeizoenUitslag
2012/133-2
2013/143-1
2014/152-0
2015/164-0
2016/171-0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.