Zeldzame matchwinner bij Spurs, Aké geeft Watford pak slaag

Tottenham Hotspur heeft zaterdagmiddag geen fout gemaakt tegen Cardiff City. De ploeg van Mauricio Pochettino deed niet aan klantenbinding, maar hield wel het gewenste resultaat over aan het thuisduel met de degradatiekandidaat. AFC Bournemouth veegde de vloer aan met Watford, terwijl Gylfi Sigurdsson schitterend scoorde voor Everton tegen Leicester City.

Tottenham Hotspur
1 - 0
Cardiff City

Een vroege openingstreffer leidde niet tot een eenvoudig middagje voor Tottenham Hotspur tegen laagvlieger Cardiff City. De thuisploeg kwam al na acht minuten op voorsprong, toen een kopbal van Davinson Sánchez werd gesmoord en Eric Dier het snelste reageerde en binnenschoot. Voor de middenvelder was het alweer even geleden dat hij scoorde in de Premier League. Zijn laatste competitiegoal maakte hij 546 dagen geleden, tegen Watford in april 2017.

Cardiff weigerde om direct de handdoek in de ring te gooien. De gasten gingen vol goede moed op jacht naar de gelijkmaker en kregen daar in de eerste helft ook een paar goede kansen voor. Zo werkte Toby Alderweireld een stift van Josh Murphy net voor de doellijn weg en ook Hugo Lloris hield de aanvaller van Cardiff van scoren af. Tottenham bleef wel de gevaarlijkste ploeg. Lucas Moura (tweemaal) en Heung-Min Son verzuimden om de marge te verdubbelen.

Al binnen een halve minuut in de tweede helft kreeg Tottenham opnieuw een enorme kans. De kopbal van Harry Kane werd gekeerd door doelman Neil Etheridge en de rebound van Lucas werd op de doellijn weggehaald door verdediger Sean Morrison. Kane schoot even later rakelings naast, voordat Tottenham met een man meer verder mocht. Joe Ralls haalde met een dwaze overtreding Lucas naar de grond en moest een halfuur voor tijd inrukken, met een directe rode kaart.

Met tien tegen elf bleef Cardiff uitzicht houden op een goed resultaat. Een kopbal van Morrison werd op de lijn gekeerd door Lloris, die zijn ploeg op de been hield. Aan de overkant had Danny Rose een penalty moeten krijgen, toen hij werd neergehaald door Bruno Ecuele Manga, maar vreemd genoeg ging de bal niet op de stip. Tottenham was hierna erg slordig in de aanval en daardoor bleef het bij 1-0. Na deze zege staat Tottenham derde in de Premier League.

Watford
Watford
0 - 4
AFC Bournemouth

De sprookjesstart van Watford is nu echt wel voorbij. De ploeg van Javi Gracia haalde uit de eerste vier competitieduels twaalf punten, maar heeft nu al vier Premier League-wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Het duel met AFC Bournemouth, waar Nathan Aké van begin tot eind meedeed tegen zijn oude club, liep uit op een enorme deceptie voor The Hornets. Bij rust stonden de bezoekers al met 0-3 voor.

Ook stond Watford al na een halfuur met een man minder op het veld. Bij een 0-1 achterstand (goal David Brooks) veroorzaakte Christian Kabasele een penalty, door Joshua King neer te halen. Kabasele kreeg voor deze overtreding zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Jonathan Moss. King benutte het buitenkansje zelf en kopte kort voor rust op aangeven van Callum Wilson ook de derde Bournemouth-treffer van de middag binnen.

In de tweede helft ging Bournemouth vrolijk verder. Al in de tweede minuut na de onderbreking tikte Wilson een voorzet van Ryan Fraser acrobatisch binnen. Daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld en Bournemouth voelde niet de noodzaak om hierna nog op zoek te gaan naar extra goals. Aké en co gunden thuisploeg Watford geen eretreffer en staan na de overtuigende zege op Vicarage Road knap vijfde in de Premier League, met slechts drie punten minder dan Manchester City en Liverpool. De koplopers van de competitie spelen zondag tegen elkaar.

Leicester City
1 - 2
Everton
Everton

Everton-manager Marco Silva posteerde Richarlison in de spits en die keuze betaalde zich na zeven minuten al uit in het King Power Stadium. De Braziliaan opende na uitstekend voorbereidend werk van Bernard de score. Vijf minuten voor rust kwam het antwoord van de thuisploeg. Ricardo Pereira combineerde in de counter goed met Kelechi Iheanacho, kapte Jonjoe Kenny uit en rondde af in de korte hoek. Het absolute hoogtepunt kwam een kwartier voor tijd. Sigurdsson pegelde de bal van ruim 25 meter in de bovenhoek en besliste daarmee de wedstrijd.

Crystal Palace
0 - 1
Wolverhampton Wanderers

Patrick van Aanholt had een basisplaats bij Crystal Palace, dat het in eigen huis lastig had tegen promovendus Wolverhampton Wanderers. De thuisploeg had veel de bal, maar het waren The Wolves die tien minuten na rust op voorsprong kwamen. Matt Doherty scoorde na een combinatie met Raúl Jiménez. De goal van de Ier bleek genoeg voor de drie punten.

Burnley
Burnley
1 - 1
Huddersfield Town

De thuisploeg op Turf Moor begon met veel vertrouwen aan het duel met Huddersfield Town. Burnley won zijn laatste twee Premier League-duels en begon ook zaterdag goed. Op aangeven van Johann Berg Gudmundsson (ex-AZ) kopte Sam Vokes in de twintigste minuut de 1-0 binnen. De bezoekers (waar Rajiv van La Parra een basisplaats had en Terence Kongolo ontbrak wegens een blessure) waren hierna veel sterker en kregen halverwege de tweede helft wat ze verdienden, met de gelijkmaker van Christopher Schindler.