Zeldzame goal opmaat voor ruime overwinning Atlético Madrid

Atlético Madrid heeft zondagavond geprofiteerd van eerder puntenverlies van Real Sociedad. Na de zege op Cádiz wordt de druk bij koploper en stadgenoot Real Madrid gelegd. Dat ging, in tegenstelling tot wat de uitslag zegt, niet gemakkelijk.

Cádiz
Cádiz
1 - 4
Atlético Madrid

De opluchting was overduidelijk te zien bij trainer Diego Simeone toen Atlético Madrid in de tweede helft op voorsprong kwam tegen Cádiz. De wedstrijd werd in de 56ste minuut opengebroken, tot dat moment ging het moeizaam voor de regerend landskampioen. De openingstreffer tegen Cádiz was meteen een bijzondere, Thomas Lemar scoorde namelijk met het hoofd. Een uniek moment voor de aanvaller: in zijn voorgaande 202 competitiewedstrijden (Ligue 1 en La Liga) had Lemar 23 keer gescoord zonder zijn hoofd te gebruiken.

Na de goal van Lemar brak het verzet van Cádiz en kwam de uitclub tweemaal snel tot scoren. Antoine Griezmann maakte zijn zesde goal sinds zijn terugkeer in de Spaanse hoofdstad en Ángel Correa pikte een kwartier voor tijd zijn doelpuntje mee na een mooie aanval. Het leek nog een klein beetje spannend te worden na een curieuze tegentreffer voor Atlético Madrid. Choco Lozano produceerde via een tegenstander een vuurpijl, die met een hoge boog zo het doel in plofte (zie video onder). Keeper Jan Oblak zat volledig mis, maar zag tot zijn opluchting de zege niet in gevaar komen. Nog geen minuut na de 1-3 zette Matheus Cunha met een hard schot de eindstand op het scorebord.

Door de overwinning komt Atlético Madrid op een punt van koploper Real Madrid, dat wel een wedstrijd minder speelde. De Koninklijke komt zondagavond in actie tegen Sevilla.

Espanyol
Espanyol
1 - 0
Real Sociedad

Eerder op de zondag legde Sociedad, tot voorheen koploper in La Liga, dus de rode loper uit voor de clubs uit Madrid. Er werd voor de tweede keer op rij niet gescoord in een competitieduel, Espanyol bleek een taaie tegenstander. Sociedad kwam tot slechts vier pogingen op doel, maar onder anderen de ingevallen Alexander Isak kwam niet tot scoren. Tot overmaat van ramp sloeg Espanyol een kwartier voor tijd uit de tegenstoot toe: Yangel Herrera schoot raak uit de rebound en maakte zo zijn eerste goal in dienst van Espanyol.