Zeldzame dubbel lonkt voor Argentijnse wereldkampioenen in CL-finale

Reacties

Het WK en de Champions League winnen in één seizoen, het is een zeldzame prestatie. Zaterdagavond wordt dat selectie rijtje spelers hoe dan ook uitgebreid, want zowel Manchester City als Internazionale heeft een Argentijnse wereldkampioen in de selectie.

Zeldzame dubbel lonkt voor Argentijnse wereldkampioenen in CL-finale
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Internazionale
Internazionale

Lautaro Martínez loste Julian Álvarez een half jaar geleden nog af in de na penalty's gewonnen WK-finale tegen Frankrijk. Zaterdag zal het waarschijnlijk Álvarez zijn die vanaf de bank toekijkt, als Manchester City het in de Champions League-finale opneemt tegen Inter. De 23-jarige aanvaller moet in de spits voorrang verlenen aan Erling Haaland, maar had met drie goals toch een belangrijk aandeel in de finaleplaats van City.

Lautaro Martínez lijkt wel zeker van een basisplaats bij Inter en was met goals tegen Benfica en AC Milan belangrijk in de knock-outfase. Met 28 treffers in alle competities verkeert de 25-jarige Argentijn in topvorm in wat zijn succesvolste seizoen tot nu toe kan worden. 'Zes maanden geleden speelde ik de WK-finale en nu de Champions League-finale. Ik ben heel blij met dit seizoen, laten we het op de best mogelijke manier bekronen.'

© Pro Shots

Martínez werd tijdens het WK gehinderd door pijntjes en was daardoor niet topfit, maar vertelde vrijdag tijdens een persmoment dat die problemen zijn verholpen. 'Ik draai een heel goed seizoen, maar op het WK had ik pijn. Ik moest worden behandeld om te kunnen spelen, maar nu voel ik me goed', aldus de wereldkampioen, die in de voetsporen kan treden van Diego Milito. De Argentijn won de Champions League in 2010 met Inter.

Milito was met twee goals in de finale tegen Bayern München destijds van onschatbare waarde voor Inter, Lautaro hoopt dertien jaar later hetzelfde te doen. En dankzij de WK-finale weet hij wat het is om in zo'n belangrijke wedstrijd op het veld te staan. 'Het zijn de twee belangrijkste finales die je als voetballer kan spelen, het enige dat anders is is het shirt', weet de wereldkampioen. 'Het gevoel, dat je iets unieks kan presteren, is hetzelfde.'

Met het winnen van de CL-finale tegen City zou de Champions League-trofee voor het eerst sinds 2010 weer naar Italië komen en Milaan in het bijzonder. En voor Lautaro Martínez zou het betekenen dat hij na Christian Karembeu (1998), Roberto Carlos (2002), Sami Khedira (2014) en Raphaël Varane (2018) de vijfde speler wordt die de dubbel op zijn naam zet. Wint City, dan voegt Álvarez zich bij dat selecte gezelschap.

Champions League- en WK-winst in één jaar

Speler Jaar Club Land
Christian Karembeu 1998 Real Madrid Frankrijk
Roberto Carlos 2002 Real Madrid Brazilië
Sami Khedira 2014 Real Madrid Duitsland
Raphaël Varane 2018 Real Madrid Frankrijk
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.