Zeldzame CL-afwezigheid dreigt voor Sneijder

Reacties

Wesley Sneijder (31) beleeft met Galatasaray een moeilijke periode. Onder trainer Mustafa Denizli, de opvolger van Hamza Hamzaoglu, werd in vier duels maar één keer gewonnen. Een verloren seizoen dreigt daardoor.

Zeldzame CL-afwezigheid dreigt voor Sneijder

Ondanks een goal van Sneijder werd maandag met 2-1 verloren bij koploper Besiktas. Daardoor staat de teller van Denizli na drie competitieduels pas op vier punten. Tegen Kasimpasa werd het 2-2 en van Bursaspor werd met 3-0 gewonnen. In eigen huis werd tegen FC Astana (1-1 na in Kazachstan ook al met 2-2 gelijkgespeeld te hebben) bovendien maar met de hakken over de sloot overwintering in de Europa League afgedwongen.

De supporters roerden zich tijdens en na afloop van de kraker over de teleurstellende prestaties van Galatasaray, dat met liefst negen punten achterstand op Besiktas de nummer vier van de competitie is. Ook Fenerbahçe heeft al een flink gat: acht punten. Akhisarspor heeft twee punten meer.

Sneijder, die inmiddels op vier competitiegoals staat, zag zijn ploeg dus ook al kansloos uit de Champions League vliegen. Atlético Madrid, de volgende tegenstander van PSV, werd eerste en Benfica eindigde als tweede in Groep C. Galatasaray sprokkelde slechts vijf punten en treft in de volgende ronde van de Europa League Lazio als opponent. De ploeg van Stefan de Vrij, Edson Braafheid, Ricardo Kishna en Wesley Hoedt draait in eigen land ook al moeizaam.

'Natuurlijk is het vervelend dat we verloren hebben, maar in dit soort wedstrijden wordt het kampioenschap nog niet vergeven. Er is nog niets beslist',  stelde Denizli na de nederlaag tegen Besiktas. 'Die ploeg is ook een van de sterkste ploegen van Turkije', vertelde hij erbij.

Hét hoogtepunt van Sneijder. Mist hij volgend seizoen de Champions League?
Hét hoogtepunt van Sneijder. Mist hij volgend seizoen de Champions League?

Sneijder luidde eerder al de noodklok bij Galatasaray en zal met zijn ploeg flink aan de bak moeten om niet voor het eerst sinds het seizoen 2006/07 naast Champions League-deelname te gaan grijpen. In Turkije stroomt de kampioen immers direct in en rest de nummer twee voorrondeduels. De nummer drie en vier kwalificeren zich voor de Europa League.

Sneijder, die nog een contract tot medio 2018 heeft in Istanbul, deed sinds het seizoen 2002/03 achtereenvolgens met Ajax, Real Madrid, Internazionale en Galatasaray zo goed als altijd mee in de Champions League. Alleen in het seizoen 2006/07 bleef het bij voorrondeduels. Toen was FC Kopenhagen te sterk voor Ajax in het laatste seizoen van Sneijder, die daarna overstapte naar Real Madrid. In totaal kwam hij tot 82 duels in de Champions League (inclusief voorrondeduels) en vijftien treffers. Zijn hoogtepunt dateert van 2010, toen hij met Internazionale de Cup met de Grote Oren won. Om ook volgend seizoen weer op het hoogste podium te acteren, zal hij met zijn ploeg dus nog flink aan de bak moeten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.