Trefzekere Sneijder kan verlies tegen rivaal niet voorkomen

Besiktas heeft in eigen huis de topper tegen Galatasaray gewonnen (2-1). Wesley Sneijder opende nog wel de score namens de bezoekers, maar die voorsprong hield niet lang stand.

In het Atatürk Olympisch Stadion had Besiktas eigenlijk de hele wedstrijd het beste van het spel, maar de thuisclub verzuimde zichzelf daarvoor te belonen. Galatasaray bleek veel effectiever. Zeker toen Günay Güvenc negen minuten na rust blunderde. De doelman kwam ver uit zijn doel en verwerkte de bal slecht, waarna Sneijder van zo'n dertig meter doel trof.

Besiktas toonde echter karakter, want twee minuten na de openingstreffer had Mario Gomez de stand al gelijkgetrokken. En daar bleef het niet bij, want ruim een kwartier voor tijd zorgde Gökhan Töre voor 2-1. Door de overwinning heeft Besiktas 35 punten uit vijftien duels, één punt meer dan Fenerbahçe. Galatasaray heeft negen punten minder dan de koploper.