Late goal Nani maakt Fenerbahçe koploper

Fenerbahçe heeft dankzij een treffer van Nani de koppositie overgenomen van Besiktas. Istanbul Basaksehir boog met een man minder pas in de slotfase het hoofd (1-0).

Trainer Vítor Pereira deed een half uur voor het einde een beroep op Robin van Persie. De aanvaller moest voor de noodzakelijke impuls zorgen om de wedstrijd tegen Istanbul Basaksehir tot een goede einde te brengen.

In de jacht op de zege kreeg Fenerbahçe tien minuten na de entree van Van Persie meer zicht op een gewilde openingsgoal. De uitsluiting van Stephane Badji – hij kreeg zijn tweede gele kaart in de 69ste minuut – bood de thuisploeg uiteindelijk ook soelaas.

In de 84ste minuut buitte Nani de numerieke meerderheid uit. Zijn doelpunt was goed voor de drie punten en daarmee ook de koppositie. Besiktas kan die echter weer heroveren als het maandag de topper tegen Galatasaray wint. Istanbul Basaksehir blijft ondanks de nederlaag vijfde.