Zeges voor Juventus, Inter en AC Milan

De top drie (Juventus, Inter en AC Milan) in de Serie A maakte geen fout in een door rode kaarten ontsierde 27ste speelronde.

Juventus-Lecce 2-1Het was even schrikken toen Lecce in Stadio del Alpi brutaal de leiding nam. Maar Juventus stelde nog voor rust orde op zaken. Dankzij Emerson en Robert Kovac ging de Turijnse formatie met een voorsprong rusten. In de tweede helft vergrootte Juve-aanvaller Alessandro Del Piero de marge tegen Lecce, waar kort na rust Alfonso Camorani zijn tweede gele kaart kreeg na een overtreding op Zlatan Ibrahimovic.

Internazionale-Udinese 3-1 Bij afwezigheid van de geschorste Adriano nam Julio Ricardo Cruz Internazionale op sleeptouw. De Argentijnse aanvaller legde met twee doelpunten de basis voor een verdiende 3-1 overwinning op Udinese. Walter Samuel bracht Inter bij een 3-0 voorsprong nog in de problemen, nadat hij voor een charge van achteren op Iaquinta een rode kaart kreeg. Udinese, dat in de slotfase Zapata verloor met rood, profiteerde in de slotfase slechts een keer van de numerieke meerderheid.

Palermo-AC Milan 0-2 Ondanks een rode kaart voor Jaap Stam hield AC Milan drie punten over aan het bezoek aan Palermo. De Nederlandse verdediger moest van het veld op het moment dat de Milanese ploeg de punten al op zak had. Filippo Inzaghi en Andrei Sjevtsjenko maakten het verschil in Stadio Barbera.

Siena-Sampdoria 1-0Het door blessures geteisterde Sampdoria moest een nederlaag slikken tegen Siena, dat in aanvoerder Simone Vergassola z'n machtwinnaar kende. Sampdoria eindigde het duel met tien man. Palombo moest halverwege de tweede helft vanwege zijn tweede gele kaart van het veld.

Ascoli-Messina 1-0 Ascoli lijkt verlost te zijn van degradatiezorgen na de overwinning op concurrent Messina. Invaller Alfredo Carielo was de gevierde man in Stadio Del Duca. De middenvelder passeerde in de laatste minuut drie man om vervolgens zijn invalbeurt met een doelpunt op te luisteren.

Cagliari-Chievo 2-2 Het venijn zat in de staart in Stadio Sant 'Elia. Ondanks een rode kaart voor Francesco Bega leek Cagliari hard op weg naar een zege. De 1-0 van David Suazo, die profiteerde van een blunder van Lorenzo D'Anna, stond lang op het scorebord. Chievo draaide in de slotfase de rollen om via Simone Tiribocchi en Sergio Pellisier. Toch eindigde het duel onbeslist, omdat Massimo Gobbi diep in blessuretijd de even onverwachte als chaotische 2-2 maakte.

Empoli-Treviso 1-1 Treviso hield onverwacht een punt over aan de ontmoeting met Empoli. De hekkensluiter kwam kort na rust op achterstand, verloor Walter Baseggio met een rode kaart en kreeg ook nog eens een strafschop tegen. Maar dankzij Matteo Sereni (stopte de penalty) en Christian Rigano (scoorde in de laatste minuut) pakte Treviso toch een punt.