Zeges voor Hiddink en Koeman, Hazard en Tadic blinken uit

Eden Hazard toonde eindelijk zijn waarde voor Chelsea, dat dankzij de Belg én Cesc Fabregas eenvoudig won bij AFC Bournemouth. Dusan Tadic leidde Southampton voorbij degradant Aston Villa.

AFC Bournemouth - Chelsea 1-4
Chelsea speelt dit seizoen helemaal nergens meer voor. De uittredend kampioen onder leiding van interim-manager Guus Hiddink kan niet meer degraderen, terwijl de Londense club ook al weet dat het komend seizoen niet in Europa actief is. Hetzelfde geldt voor AFC Bournemouth, dat zich reeds verzekerde van nog een seizoen op het hoogste niveau in Engeland.

Hiddink kon in het Vitality Stadium weer beschikken over Hazard, die een maand afwezig was met een heupblessure. De 25-jarige Belg werd vorig seizoen nog verkozen tot Speler van het Jaar, maar op bezoek bij Bournemouth maakte de aanvallende middenvelder pas zijn eerste doelpunt van het seizoen. Op aangeven van Fabregas, die ook al de assist verzorgde bij de openingstreffer van Pedro, zorgde hij elf minuten voor rust voor 0-2.

Twee minuten later bracht Tommy Elphick de spanning weer terug, maar de drie punten gingen uiteindelijk mee naar Londen. Willian zorgde in de 71ste minuut voor de derde Chelsea-treffer na voorbereidend werk van Fabregas, terwijl het slotakkoord was voor Hazard. Kort voor tijd bepaalde hij de eindstand op 1-4.

Aston Villa - Southampton 2-4
Het Southampton van manager Ronald Koeman hoopt nog op kwalificatie voor de voorronde van de Europa League en boekte in dat kader een belangrijke overwinning. Al ging dat moeizaam tegen Aston Villa, dat vorige week degradeerde uit de Premier League. Shane Long en Tadic waren de uitblinkers aan de kant bij Southampton.

Long opende na een kwartier de score op Villa Park en stelde daarna Tadic twee keer in staat te scoren. Dankzij twee treffers van Ashley Westwood bleef het lang spannend, maar diep in de extra speeltijd gooide Sadio Mané de wedstrijd in het slot: 2-4.

Southampton blijft achtste in de Premier League met een punt achterstand op nummer zeven Liverpool, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Om kans te houden op Europees voetbal, moet de ploeg van Koeman nog een plek stijgen.