Zege op Eindhoven bezorgt Sparta derde periodetitel

Sparta heeft de derde periode gewonnen in de Jupiler League. De Rotterdammers wonnen zelf van FC Eindhoven terwijl concurrent FC Oss eerder onderuit ging tegen FC Den Bosch. MVV haalde fors uit en de strijd onderin blijft spannend.

FC Eindhoven - Sparta Rotterdam 0-2Sparta wist zich in de rust al periodekampioen toen het bericht kwam dat de laatst overgebleven concurrent FC Oss met 1-0 had verloren van FC Den Bosch. De Rotterdammers stonden toen zelf al met 2-0 voor door treffers van Jaime Bruinier en Jeremy Bokila. Na rust was er van een vrolijke stemming op het veld nauwelijks sprake.

Sparta-goalie Nico Pellatz had een stevige aanvaring met ploeggenoot Steef Nieuwendaal. Aanvaller Mark Veldmate moest kort voor het einde van de wedstrijd met rood van het veld. De periodetitel en het bijbehorende ticket voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie was toen echter al lang op zak.

FC Dordrecht - Fortuna Sittard 2-2FC Dordrecht had slechts vijf minuten nodig om op voorsprong te komen en deed dit via Jessy Mayele. In een periode van zeven minuten, kort na rust, vielen er plots drie doelpunten. Nog eentje voor de thuisploeg door Jeffrey Rijsdijk en twee voor de bezoekers (Danny Schreurs en Ramon Voorn) zodat na negentig minuten een 2-2 eindstand op het scorebord stond.

SC Veendam - FC Volendam 1-0De laatste zege van SC Veendam dateerde van 30 september 2011 toen AGOVV Apeldoorn met 4-0 klop kreeg. Door een treffer van Lars Lambooij na een half uur werd de negatieve reeks beëindigd. Slachtoffer was het kwakkelende FC Volendam.

MVV Maastricht - FC Emmen 6-0MVV had er zin in tegen FC Emmen en legden de Drentse ploeg hard over de knie. Via treffers van Malcolm Esajas, Tom Daemen, Prince Rajcomar, Fabio Caracciolo, Leroy Labylle en Lloyd Borgers speelden de Limburgers de bezoekers naar een ruime 6-0 nederlaag.

Telstar - AGOVV Apeldoorn 1-3Hekkensluiter AGOVV Apeldoorn is bezig aan een uitstekende reeks. In het uitduel met Telstar boekte de ploeg van trainer Hans van Arum de derde zege op rij. Kevin Brands bracht de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar AGOVV won door doelpunten van Dennis Krohne (twee) en Jerry van Ewijk. Foto: VI Images