Zeer zwak Real Madrid verliest koppositie aan Barcelona

Reacties

Real Madrid is de koppositie in La Liga kwijt. De ploeg van trainer Zinedine Zidane legde een belabberde wedstrijd op de mat op bezoek bij Real Mallorca en moet nu aartsrivaal Barcelona boven zich dulden.

Zeer zwak Real Madrid verliest koppositie aan Barcelona
© Pro Shots
Real Mallorca
Real Mallorca
1 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Zidane heeft er dit seizoen een gewoonte van gemaakt om heel veel te rouleren bij Real Madrid en dat gebeurde op Mallorca, deels gedwongen, ook weer. Bovendien koos de trainer voor een nieuwe tactiek. De Madrilenen speelden in een extreem aanvallende 4-2-4-formatie, met Karim Benzema en Luka Jovic in de spits. Zij werden geflankeerd door Vinícius Júnior (links) en James Rodríguez (rechts). Aanvallende middenvelder Isco was een van de controleurs.

De vele wisselingen zorgden ervoor dat Real Madrid bijzonder onwennig speelde. De aanvallende intenties kwamen er totaal niet uit en bovendien leverde de eerste echte kans voor de thuisploeg direct een doelpunt op. Lago Júnior kwam vanaf de linkerflank naar binnen en plaatste de bal met rechts in de verre hoek achter de kansloze Thibaut Courtois: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Real Madrid stelde daar nauwelijks iets tegenover. De enige speler die zich enigszins onttrok aan de malaise was Karim Benzema. De spits was bedrijvig en raakte na een fraaie actie de lat. Namens Mallorca kreeg Ante Budimir nog een prima kopkans. Na 66 minuten had Zidane genoeg gezien en bracht hij met Federico Valverde en Rodrygo voor Jovic en Isco twee verse krachten binnen de lijnen.

De dubbele wissel sorteerde nauwelijks effect. Mallorca bleef kinderlijk eenvoudig op de been en dat werd een kwartier voor tijd alleen maar gemakkelijker toen Álvaro Odriozola na een wilde sliding zijn tweede gele kaart kreeg en Real met tien man verder moest. Het brengen van Brahim Díaz was de laatste noodgreep van Zidane, maar ook dat maakte geen verschil. Zo verloor De Koninklijke zijn ongeslagen status uitgerekend tegen promovendus en laagvlieger Mallorca. Bovendien moet Real Madrid in de achtervolging in de strijd om de landstitel.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.