Zeer opmerkelijk: 48-jarige Babos reservekeeper bij NAC Breda

Reacties

Gábor Babos neemt vrijdagavond op 48-jarige leeftijd plaats op de reservebank van NAC Breda. De keeperstrainer van de club moet negen jaar na zijn laatste wedstrijd nog één keer opdraven, omdat twee doelmannen van NAC ziek zijn.

Zeer opmerkelijk: 48-jarige Babos reservekeeper bij NAC Breda
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
0 - 1
Almere City FC
Almere City FC

Het opstellingbericht van NAC was voer voor verbazing. Allereerst omdat de jonge Pepijn van de Merbel debuteerde als doelman, de verbazing werd groter toen bleek dat Babos op de bank zat. Enkele minuten later kwam NAC met wat extra uitleg. Omdat Roy Kortsmit en Aron van Lare ziek zijn, zat de club uit Brabant wel heel erg dun in de keepers en is Babos eenmalig doorgeschoven naar de status van selectiespeler.

Babos keepte in mei 2013 zijn laatste wedstrijd, dat deed hij in dienst van NEC. Daarna stond de Hongaarse doelman nog twee jaar onder contract bij NAC, maar hij kwam in die periode tot geen enkel officieel optreden. Met zijn 48 jaar, 1 maand en 23 dagen zou Babos veruit de oudste voetballer ooit zijn die actief was op het profniveau in Nederland. Dat record staat nu nog op naam van Paul van der Meeren, die namens Telstar in eenzelfde situatie als Babos terechtkwam. In 1991 maakte Van der Meeren een comeback, omdat Telstar met vier geblesseerde keepers zat. De doelman was 47 jaar toen hij tegen RBC Roosendaal speelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.