Zeer emotionele Rondón aangepakt door columnist

Reacties

In Engeland heeft een column van oud-spits Stan Collymore voor ophef gezorgd. De voormalige aanvaller van onder meer Liverpool en Aston Villa bekritiseerde in zijn column in The Daily Mirror West Bromwich Albion-spits Salomón Rondón, die zaterdag uiterst emotioneel reageerde toen zijn directe tegenstander James McCarthy in een duel om de bal een dubbele beenbreuk opliep.

Zeer emotionele Rondón aangepakt door columnist

De Ierse middenvelder van Everton probeerde een schot van de Venezolaan te blokken, maar brak daarbij zijn been op twee plaatsen. De blessure was zelfs zo erg dat bij het programma Match of the Day werd besloten geen herhaling te laten zien.

Rondón merkte al op het veld dat er sprake was van een horrorblessure. Direct maakte hij al geschrokken en van de situatie weglopend aan de arbitrage duidelijk dat het spel voor een behandeling moest worden stilgelegd. Terwijl McCarthy op de grond lag liep de WBA-spits hevig geëmotioneerd en in tranen naar de zijlijn, waar manager Alan Pardew en zijn teamgenoten hem moesten troosten.

Na afloop van het 1-1 gelijkspel deelde Rondón op Twitter zijn emotie nog eens (zie tweet onderaan). Later kondigde hij aan snel de zwaargeblesseerde Ier te zullen bezoeken.

Toch vond Collymore de reactie van Rondón onnodig. 'Gebroken benen zijn een onderdeel van het voetbal. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Rondón trof geen blaam, er was geen sprake van een overtreding. Dus zijn tranen waren onnodig. Voetbal is soms keihard en ik vind niet dat de spits van West Brom dit nu als excuus voor een eventuele vormdip mag aandragen. Hij moet zijn mouwen opstropen en verdergaan.'

In mei bekritiseerde Collymore nog een andere columnist. De voormalige aanvaller was het niet eens met Piers Morgan, die voetballers met mentale problemen had aangeraden zich niet aan te stellen. Collymore, die zelf in zijn periode bij Aston Villa met depressies kampte, was het niet met die lezing eens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.