Zahavi ontpopt zich tot Europese talisman voor het PSV van Schmidt

Reacties

Eran Zahavi (33) vervulde woensdagavond met drie doelpunten tegen Galatasaray weer een hoofdrol in een Europese wedstrijd van PSV. Tot de 5-1 van Mario Götze (assist Philipp Max) was de Israëliër direct betrokken bij de laatste acht doelpunten van de Eindhovenaren in Europa. 

Zahavi ontpopt zich tot Europese talisman voor het PSV van Schmidt
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 1
Galatasaray
Galatasaray

Zahavi liet met zijn drie doelpunten in voorronde van de Champions League tegen Galatasaray weer eens zien hoe belangrijk hij is voor PSV in Europees verband. De spits, die in de zomer van 2020 overkwam van het Chinese Guangzhou R&F, vond in zijn zeven Europese wedstrijden voor de Eindhovenaren negen keer het net.

Vorig seizoen maakte Zahavi in het tweeluik met Olympiakos in de Europa League vier doelpunten, zowel uit als thuis vond hij twee keer het net. Die treffers bleken alleen niet voldoende om de achtste finales te bereiken. In Griekenland verloor PSV met 4-2 en in Eindhoven won de ploeg van Roger Schmidt met 2-1.

Zahavi was vorig seizoen ook een keer trefzeker tegen Rosenborg (voorronde Europa League) en hij was trefzeker in de verloren groepswedstrijd tegen PAOK Saloniki (4-1). In de Eredivisie was de 64-voudig international van Israël vorig seizoen goed voor elf doelpunten en drie assists.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.