Verrassende wending na contractverlenging Sangaré: clausule niet helemaal weg

Reacties

De clausule in het contract van Ibrahim Sangaré is voor dit seizoen niet meer van toepassing. Dit heeft de zaakwaarnemer van de PSV-middenvelder bevestigd.

Verrassende wending na contractverlenging Sangaré: clausule niet helemaal weg
© Pro Shots

Sangaré verlengde zondagochtend zijn contract in Eindhoven, zaakwaarnemer Jean Musampa verscheen een paar uur na dat nieuws in de uitzending van Goedemorgen Eredivisie op ESPN. Daarvoor had zijn broer Kiki Musampa in de uitzending al een tipje van de sluier gelicht over de clausule in het contract.

Afgelopen seizoen konden geïnteresseerde clubs een clausule in het contract van Sangaré lichten, waardoor PSV machteloos zou staan in de onderhandelingen. Kiki Musampa sprak – met niet zoveel woorden – uit dat de clausule niet meer van toepassing was in het nieuwe contract van Sangaré, maar dat blijkt niet het hele verhaal.

Zaakwaarnemer Jean Musampa was erg open in gesprek met ESPN en legde uit dat voor dit seizoen de clausule niet meer in het contract van Sangaré staat. Dit is inclusief de transferperiode in de wintermaanden. 'Volgend jaar treedt de clausule weer in werking', aldus de belangenbehartiger van Sangaré. Daarbij hintte Jean Musampa erop dat het om dezelfde clausule gaat (met dus dezelfde hoogte) als de clausule in het vorige contract.

Jean Musampa gaf ook aan dat er clubs uit de Premier League zich hadden gemeld voor de middenvelder van PSV, maar dit niet het kaliber club was waar Sangaré naartoe wilde. Crystal Palace en Nottingham Forest werden genoemd. De zaakwaarnemer sloot niet uit dat het dit seizoen alsnog van een transfer komt, als bijvoorbeeld een topclub uit Engeland met een hoog transferbedrag over de brug komt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.