Zaakwaarnemer bevestigt: Pogba ontbreekt op WK

Reacties

De zaakwaarnemer van Paul Pogba heeft bevestigd dat haar cliënt het WK moet laten schieten. De middenvelder was op de weg terug van een blessure aan zijn knie en liep maandag tijdens een training bij Juventus een kwetsuur op aan zijn dijbeen.

Zaakwaarnemer bevestigt: Pogba ontbreekt op WK
© Pro Shots

Medisch onderzoek heeft volgens zaakwaarnemer Rafaela Pimenta uitgewezen dat het WK onhaalbaar is voor Pogba. 'Paul wil graag zo snel mogelijk weer op het veld staan, maar hij moet geduld hebben, hard werken en in deze zware tijden het beste van zichzelf geven om zo snel mogelijk weer op het veld te staan.'

Diverse Italiaanse media meldden eerder op de maandag dat Pogba zeker tien dagen extra moet toekijken door de blessure aan zijn dijbeen. Over anderhalve week, op 9 november, maakt Didier Deschamps zijn selectie voor het WK bekend. Deschamps liet vorige week al weten niet van plan zijn om niet-fitte spelers te selecteren.

'Voor mij is het duidelijk. Ik ben nog nooit een grote competitie ingegaan met een geblesseerde speler. Ik vind dat we naar het WK moeten gaan met enkel fitte en capabele spelers', gaf Deschamps in niet mis te verstane bewoording aan.

De 29-jarige Pogba speelde sinds 2013 al 91 interlands voor Frankrijk, waarin hij 11 keer scoorde. Hij werd na het WK 2014 verkozen tot beste jonge speler van het toernooi. Pogba kwam bovendien tot scoren in de gewonnen finale van het WK 2018.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.