Youth League-avontuur van AZ eindigt in thriller tegen Juventus

Reacties

AZ Onder-19 is door Juventus uitgeschakeld in de achtste finale van de Youth League. Nadat er niet gescoord werd in de reguliere speeltijd, bleek Juve het sterkst in de strafschoppenserie.

Youth League-avontuur van AZ eindigt in thriller tegen Juventus
© Pro Shots

AZ drong via de play-offs door tot de laatste zestien. Daarbij werd Villarreal na strafschoppen verslagen, met goalie Sem Westerveld als grote held. Na zijn twee reddingen in de reeks tegen de Spanjaarden kon de zoon van Sander Westerveld zich tegen Juve snel opnieuw onderscheiden. Hij bracht in de 25ste minuut uitstekend redding op een kopbal van Juventus-aanvaller Ange Chibozo.

De Alkmaarders kregen vervolgens diverse goede kansen om op voorsprong te komen. Vlak voor rust leek Ernest Poku de score te openen voor de thuisploeg, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel. AZ bleef gevaarlijk en dacht via Mexx Meerdink halverwege de tweede helft de ban te breken. De kopbal van de jonge aanvaller uit een voorzet van smaakmaker Fedde de Jong eindigde echter tegen de lat.

AZ en Juventus hielden elkaar lang in evenwicht, maar de Italianen moesten tien minuten voor het einde wel met tien man verder door rood voor Ervan Omic. Het lukte de thuisploeg niet het numerieke overwicht in de spannende slotfase nog uit te buiten, waardoor de beslissing viel in de strafschoppenserie. In die reeks deed een misser van Lewis Schouten de talenten van AZ de das om. Voormalig AZ-speler Bayron Strijdonck maakte het winnende doelpunt voor Juve.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.