Yoshida vecht tegen de tranen: 'Ik wil jullie bedanken'

Reacties

Trots en verdriet vochten na afloop van de verloren achtste finale van Japan tegen Kroatië om voorrang bij Maya Yoshida. Na een slechte beurt bij de penaltyserie vlogen de Japanners uit het WK.

Yoshida vecht tegen de tranen: 'Ik wil jullie bedanken'
© beIN Sports
Japan
Japan
ns
1 - 1
Kroatië
Kroatië

De voormalige VVV-Venlo-verdediger had voor de camera van beIN Sports zichtbaar moeite de juiste woorden te vinden om zijn emotie uit te drukken. Dat lukte hem toch. 'We hebben alles gedaan wat we konden. We versloegen Duitsland en Spanje en sleepten er een verlenging uit tegen de finalist van het vorige WK. Ik ben trots op mijn teamgenoten en de fans.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De mensen in het stadion en van overal ter wereld. Ik wil jullie allemaal bedanken', vervolgde Yoshida. 'Maar het is erg moeilijk om het te accepteren.' Japan was dicht bij een historische kwartfinaleplaats, maar een dramatische penaltyreeks werd het Aziatische land fataal.

Niet alleen in Japan, maar ook in China werd de clash tegen Kroatië massaal gevolgd, zo bericht Nikkan Sports. Japan vs. Kroatië werd trending op Weibo, een Chinees sociaal medium. Teksten als 'als je naar Japans voetbal kijkt, zal je nooit meer Chinees voetbal kijken' en 'Japan is de trots van Azië' passeerden de revue.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.