Yilmaz draait bij winnend Fortuna warm voor debuut tegen Ajax

Burak Yilmaz heeft zijn eerste officieuze wedstrijd met Fortuna Sittard achter de rug. Op de Open Dag van de club uit Sittard werd ruim gewonnen van VVV-Venlo.

Fortuna maakte vrijdag bekend dat voor Yilmaz eindelijk alle lichten op groen stonden. Het papierwerk in Nederland en Turkije was afgerond, waardoor voor de blikvanger een einde kwam aan het wachten. De 37-jarige spits mocht gaan meetrainen én kon gaan spelen. Tegen VVV stond hij zaterdagmiddag direct in de basis.

Yilmaz liet zich in de eerste helft met een aantal doelpogingen zien, maar VVV-goalie Lukas Zima voorkwam dat de routinier scoorde. Paul Gladon kon Zima wel kloppen en zorgde in de negentiende minuut al voor het openingsdoelpunt. Via Tijjani Noslin en Rodrigo Guth liep de thuisploeg vroeg in de tweede helft uit naar een 3-0 voorsprong. Nadat Mats Seuntjens voor de 4-0 had gezorgd, deed VVV wat terug via Sven Braken (4-1). Vlak voor het einde van de negentig minuten zorgde Arianit Ferati voor wat extra opwinding in Sittard door de 5-1 te maken.

Na de negentig minuten werd nog dertig minuten gespeeld om wisselspelers speeltijd te gunnen. Tijdens de toegift liep de score nog op tot 6-2. Yilmaz keek toe en zal alvast toeleven naar volgend weekend. Dan kan de voormalige goalgetter van onder meer Besiktas, Fenerbahçe, Galatasaray en Lille officieel debuteren. Fortuna begint op zaterdag 6 augustus om 16.30 uur aan het nieuwe Eredivisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Ajax.