Yildirim kiest voor Gaziantepspor én Turkije

Ugur Yildirim is vertrokken bij SC Heerenveen. De 25-jarige aanvaller tekende een driejarig contract bij Gaziantepsor, dat een kleine afkoopsom moet betalen. Yildirim, die één keer voor Oranje uitkwam, wil daarnaast in de toekomst voor de Turkse nationale ploeg gaan spelen.

Yildirim kiest voor Gaziantepspor én Turkije

Een jaar geleden wilde Yildirim al bij SC Heerenveen vertrekken na een conflict met trainer Gertjan Verbeek tijdens de voorbereiding op het afgelopen seizoen. Nadat een transfer achterwege was gebleven en de vrede met Verbeek was getekend, speelde Yildirim nog achttien competitieduels.

Een jaar na dato is het alsnog tot een transfer gekomen en vertrekt Yildirim na drie seizoenen uit Friesland. Met name in zijn eerste seizoen in Heerenveen speelde de rechtsbuiten sterk. Het leverde hem een uitverkiezing op voor het Nederlands elftal. Op 9 februari 2005 trad hij met Oranje in een oefeninterland aan tegen Engeland.

Bij dat ene optreden in het Nederlands elftal bleef het tot dusverre en dat blijft ook zo als het aan Yildirim zelf ligt. De aanvaller hoopt zich via Gaziantepspor, dat het afgelopen seizoen afsloot met een elfde plaats in de Turkse hoogste divisie, in de kijker te spelen van de Turkse bondscoach. De mogelijkheid voor Yildirim over te stappen naar de Turkse nationale ploeg bestaat nog, omdat het duel met Oranje geen officiële interland betrof.

Bekijk hier al onze video's