Yerry Mina reageert voor het eerst op zeldzame tirade Messi

Reacties

Yerry Mina heeft maandag terug geblikt op het akkefietje met Lionel Messi in de halve finales van het toernooi om de Copa América. De 26-jarige verdediger kreeg er behoorlijk van langs van zijn oud-ploeggenoot.

Yerry Mina reageert voor het eerst op zeldzame tirade Messi
© Pro Shots

Na zijn gemiste strafschop tegen Argentinië haalde Messi zijn gram bij Mina. De 34-jarige Argentijn riep een keer of tien 'Baila ahora!' - Dans nu dan! - naar de Colombiaan, verwijzend naar het ietwat vernederende dansje dat de verdediger uitvoerde na zijn rake penalty in de reeks tegen Uruguay, het land van Messi's boezemvriend Luis Suárez.

Het fragment werd breed uitgemeten in Argentijnse media, waar veel supporters genoten van de passie bij hun aanvoerder. Voor Mina betekende het extra zout in de wonden van de uitschakeling van zijn land, notabene van zijn voormalige ploegmakker bij Barcelona. In 2018 speelden ze immers een half jaar samen in Camp Nou.

Maandag kwam hij er voor het eerst op terug, bij een Colombiaans gala in Guachené. 'Wat er gebeurd is met Leo is iets dat kan gebeuren in het voetbal. Het leven geeft tweede kansen, kansen op revanche, maar ik ben er kalm onder, want ik weet dat Leo een geweldig persoon is. Ik heb hem bij Barcelona leren kennen en ben hem dankbaar voor de steun die hij me toen geboden heeft. Ik zal hem altijd respecteren', verzekert Mina.

'Ik bewonder Messi voor wie hij is. Op dat bewuste moment verdedigden we allebei ons nationale elftal, ik zou mijn leven geven voor mijn nationale ploeg, als dat nodig zou zijn. Wat daar gebeurd is, laten we daar. Het is achter ons.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.