Messi gaat tekeer tegen oud-ploeggenoot na gemiste strafschop: 'Dans nu dan!'

Reacties

Lionel Messi heeft het bereiken van de Copa América-finale met Argentinië op zeer emotionele wijze beleefd. De 34-jarige aanvoerder toonde een kant die we niet vaak van hem zien. Voormalig Barcelona-ploeggenoot Yerry Mina kreeg de volle laag.

Messi gaat tekeer tegen oud-ploeggenoot na gemiste strafschop: 'Dans nu dan!'
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
ns
1 - 1
Colombia
Colombia

Messi speelde een sterke wedstrijd en bereidde al vroeg op weergaloze wijze een kans voor Lautaro Martínez voor. Even later deed hij dat nog een keer en scoorde de spits wel: 1-0. Messi ontplofte van vreugde, maar in de tweede helft trok Colombia de stand toch gelijk, waardoor strafschoppen het verschil moesten maken.

In de penaltyreeks schoten onder anderen Messi en Martínez hun strafschop zeer overtuigend binnen, terwijl liefst drie Colombianen misten. Eén van hen was Mina, een oude bekende van Messi. De 26-jarige verdediger speelde in 2018 een half jaar bij Barcelona, maar maakte daar geen verpletterende indruk. In Camp Nou kwam hij tot slechts zes optredens, waarvan twee korte invalbeurten. In Catalonië wordt de boomlange Mina meer herinnerd vanwege zijn karakteristieke dansjes dan zijn sportieve prestaties.

Toen de Colombiaan op een beslissend moment zijn strafschop miste, kon Messi zich niet meer inhouden. De normaal zo rustige aanvaller schreeuwde het uit richting zijn oude ploegmakker en de woorden waren duidelijk van zijn lippen te lezen: 'Baila ahora!'  - Vrij vertaald: Dans nu dan! - beet hij Mina een keer of tien toe, gevolgd door een provocerend applaus richting de verdediger.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Messi verwijst daarmee naar het juichen van Mina na zijn rake strafschop in de reeks in de kwartfinale tegen Uruguay, het land van zijn boezemvriend Luis Suárez. Toen de Colombiaan daar een penalty binnen schoot, vierde hij dat door zijn duim in zijn mond te doen en vervolgens op de penaltystip een uitgebreid en ietwat vernederend dansje uit te voeren.

De opvallende uitbarsting van Messi vindt vermoedelijk ook zijn oorsprong in een aantal pittige duels die Mina met de Argentijnse aanvallers uitvocht. De Colombiaan had het vooral veel aan de stok met Lautaro Martínez. Colombia speelde sowieso op het scherpst van de snede, met veel harde overtredingen. Messi speelde de wedstrijd uit met een flink bloedende enkel na een charge van Frank Fabra.

Ook doelman Emiliano Martínez was opvallend fel tegenover Mina, die duidelijk de kop van jut was bij de Argentijnen: 'Ik ken je al (beide spelers spelen in de Premier League, red.). Je lacht omdat je nerveus bent. Kijk hoe ik je opeet, broer', riep de keeper voor hij de strafschop van Mina keerde.

Door de winst in de strafschoppenreeks is Argentinië dus door naar de finale om de Copa América. Die wordt in de nacht van zaterdag op zondag gespeeld, de aftrap is om 2.00 uur Nederlandse tijd in Maracaña.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Meer Colombia
Meer over Colombia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.