Messi weet heel goed aan wie hij zijn vijfde finale met Argentinië te danken heeft

Reacties

Voor de vijfde keer in zijn carrière mag Lionel Messi met Argentinië de finale van een groot eindtoernooi spelen. De aanvaller was na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Colombia lyrisch over Emiliano Martínez, die in de beslissende strafschoppenreeks drie penalty's pakte.

Messi weet heel goed aan wie hij zijn vijfde finale met Argentinië te danken heeft
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
ns
1 - 1
Colombia
Colombia

Argentinië kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Colombia en dus werd de halve finale beslist vanaf de stip. Martínez groeide in de penaltyserie uit tot de held van de avond. Hij keerde de pogingen van Davinson Sánchez, Yerry Mina en Edwin Cardona, terwijl namens de Argentijnen alleen Rodrigo De Paul in de fout ging. Daardoor speelt Argentinië in de nacht van zaterdag op zondag de finale tegen Brazilië.

In een eerste reactie na afloop stak Messi de loftrompet over Martínez. 'Soms was het moeilijk. Maar we hebben Emi, die een fenomeen is', zei de aanvaller over de keeper. 'We vertrouwden op hem. We hadden als doel om op dit toernooi iedere wedstrijd te spelen en nu gaan we naar de finale.'

Bondscoach Lionel Scaloni, die nu al negentien wedstrijden op rij ongeslagen is gebleven met Argentinië, was ook lovend over Martínez. 'Niet alleen vanwege de penalty's, maar ook vanwege de zekerheid die hij uitstraalt. Onze verdedigers krijgen constant steun en daar zijn we erg gelukkig mee', sprak de oefenmeester.

Trashtalk
Martínez probeerde tijdens de strafschoppenserie in de hoofden van de Colombiaanse penaltynemers te kruipen, door op zijn tegenstanders in te praten. Zo riep hij tegen Mina dat de verdediger 'er bang uitzag'. 'Ik ken je al (beide spelers spelen in de Premier League, red.)', zei Martínez. 'Je lacht omdat je nerveus bent. Kijk hoe ik je opeet, broer.' Vervolgens keerde Martínez de penalty, en later zat hij dus ook Cardona nog dwars.

'Ik heb er geen woorden voor', stamelde Martínez na afloop. 'We zitten al veertig dagen opgesloten in onze bubbel. We zijn alleen met de spelers, de technische staf, de leiders en de koks. Het is een gezamenlijke inspanning van zo'n zeventig mensen. We zijn hiernaartoe gekomen voor een droom. We hebben vanaf dag één gezegd dat we naar de finale wilden gaan. En wat is er nou beter om Brazilië op hun eigen veld te treffen?'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.