Xhaka steunt goede doel, hilariteit bij de Fransen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Xhaka steunt goede doel, hilariteit bij de Fransen

•  Arsenal-middenvelder Granit Xhaka is binnenkort op speciale schoenen te zien. Op roze kicksen welteverstaan. En dat is voor een goed doel; om aandacht te geven aan de strijd tegen borstkanker. Hulde!

Breast cancer is a horrible disease that affects entire families. Not just women - but children, husbands, mothers and fathers back home. It takes enormous strength and courage to go to battle with such enemy every day of your life without losing hope. I'll therefore proudly wear their fighting spirit on my boots. @underarmourdach Brustkrebs ist eine schreckliche Krankheit, die ganze Familien trifft. Nicht nur Frauen, sondern Kinder, Ehepartner, Mütter und Väter zu Hause. Es braucht sehr viel Kraft und Mut, sich jeden Tag dem Kampf mit einem solchen Feind zu stellen, ohne die Hoffnung zu verlieren. Ich bin darum sehr stolz darauf, diesen Kampfgeist symbolisch auf meinen Fussball-Schuhen zu tragen. @underarmourdach

Een bericht gedeeld door Granit Xhaka (@granitxhaka) op

•  Sportiviteit erin brengen kan niet vroeg genoeg beginnen. Een wijze les.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Een elftalfoto voorafgaand aan een wedstrijd met je club of land is een vast ritueel. Wat geen gewoonte is, is om als speler bij de opponent op de foto te gaan staan. Boliviaan Marlos Moreno deed dit donderdagavond echter wel, toen zijn land Bolivia het opnam tegen Brazilië. Moreno speelde in het verleden voor de Onder-18-ploeg van de Brazilianen. Mogelijk had het daarmee te maken.

Toby Alderweireld lijkt hoewel de Belg nog zijn contract moet verlengen bij Tottenham Hotspur, niet graag te willen vertrekken bij de Londense club. De ex-Ajacied speelt al jaren samen met landgenoot Jan Vertonghen en Alderweireld wil dat graag zo houden. 'Ik kan bijna niet niet met hem samenspelen', vertelt Alderweireld met een lach. (DH.be)

• Those good old days! Sporting Lissabon helpt Cristiano Ronaldo terugdenken aan zijn eerste goal en David Beckham maakte een jaar ervoor deze fraaie treffer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Hilariteit op de training van de Franse nationale ploeg!

• De Daily Mail heeft een lijst samengesteld met de honderd slechtste spitsen uit de historie van de Premier League. Zes centrumspitsen vaardigen Nederland af. Ricky van Wolfswinkel (Norwich City), Erik Meijer (Liverpool), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Marvin Emnes (Middlesbrough, Swansea City), Marco Boogers (West Ham United) en Luuk de Jong (Newcastle United). Bekijk hier de hele lijst. 

Carlo Ancelotti blijkt vlak na zijn ontslag bij Bayern München een nieuwe baan te hebben gevonden. De Italiaanse coach was cameraman bij de interland tussen Noord-Ierland en Duitsland (1-3). 

• Het vrouwenvoetbalelftal van Equatoriaal Guinea mag niet uitkomen op het WK in 2019. Het Afrikaanse land heeft liefst tien speelsters opgesteld die niet speelgerechtigd waren. Saillant detail: de speelsters kwamen uit Brazilië. Het land kreeg ook een boete van 78.000 pond. (The Sun)

• Altijd al eens samen willen spelen met Lionel Messi? Dat kan in 2020. In China wordt dan een themapark geopend door Mediapro, de Phoenix Group en het management van de Argentijnse vedette. In het park - wordt gezegd - kun je samenspelen met Messi en zelfs met de viermalig Gouden Bal-winnaar praten. Hieronder een indicatie van hoe het park eruit komt te zien. 

• Hoewel Engeland zich donderdagavond plaatste voor het WK in Rusland van komende zomer, was het affiche op Wembley tegen Slovenië allerminst indrukwekkend. Hoogtepunten waren er nauwelijks, waardoor de aanwezige supporters zich op een andere manier vermaakten. Eén persoon maakte een papieren vliegtuigje, gooide 'm richting het veld, waarna het papier in het doel belandde. De supporters reageerden uitzinnig. Bekijk hieronder de beelden. 

Mateo Cassierra scoort er in de beloftenploeg van Ajax op los. De Colombiaanse spits krijgt vooralsnog weinig kansen in de hoofdmacht, maar probeert op de training wel zo veel mogelijk te leren van Klaas-Jan Huntelaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Vrijdagavond spelen Jong PSV en Jong AZ tegen elkaar op De Herdgang en dat betekent een bijzonder affiche. Zoon Dennis Haar neemt het namelijk op tegen vader Martin Haar. Beiden zijn trainers bij de respectievelijke beloftenploegen. Het familieduo ging donderdag nog uit eten. 'Hij was jarig', vertelt vader Haar. Zoon Haar vindt het affiche niet zo speciaal. 'Ik heb het idee dat de buitenwereld het groter maakt dan het is.' (AZ TV, Eindhovens Dagblad)

Aurelio De Laurentiis, voorzitter van Napoli, denkt dat Juventus nerveus wordt van Napoli. Beide Italiaanse ploegen zijn goed begonnen in de Serie A met een ongeslagen status, maar de club uit Napels staat bovenaan. 'Ik zou mij zorgen maken. Na zes Scudetto's kun je niet altijd zeker zijn dat je de landstitel opnieuw wint', spreekt De Laurentiis zich uit. (La Gazetta dello Sport)

• Er zijn meerdere manieren om spelers te motiveren, maar je kunt het ook héél erg bont maken. Amauri heeft een boekje opengedaan over een motivatiespeech van Francesco Guidolin, toen de spits en de coach werkzaam waren bij het Italiaanse Palermo. 'We bereidden ons voor op de return tegen West Ham United in de UEFA Cup en Guidolin kwam de kleedkamer in met een grote tas. Hij pakte zijn geweer, wees naar zijn spelers en zei: ''We hebben ze al pijn gedaan, nu gaan we ze afmaken.'' We hielden onze lach nog net in, maar het is een mooie herinnering.' 

José Mourinho denkt dat hij een veel betere manager is dan voorheen. 'Puur omdat ik op een andere manier mijn emoties controleer. De manier waarop ik met moeilijkheden omga... Het is veel volwassener', is de Portugese coach van Manchester United lovend over zichzelf. (Manchester Evening News)

'Als we van Ecuador winnen, gaan we gewoon naar het WK.'
•  Jorge Sampaoli, bondscoach van Argentinië, houdt ondanks alle onrust over de WK-kansen van de nationale ploeg het hoofd koel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.