WK serieus op de tocht voor Argentinië na gelijkspel

Argentinië is in eigen huis blijven steken op een gelijkspel tegen Peru, waardoor een WK zonder Lionel Messi dreigt. Pas op de slotdag van de kwalificatiecampagne vallen de beslissingen.

Argentinië - Peru 0-0
Voorafgaand aan de voorlaatste speelronde bezette Argentinië de vijfde plaats, die rechtgeeft op een dubbele ontmoeting met Nieuw-Zeeland om een WK-ticket. Met wedstrijden tegen Peru (thuis) en Ecuador (uit) nog op het programma werd echter verwacht dat de ploeg van bondscoach Jorge Sampaoli nog wel bij de eerste vier zou eindigen en zich dus rechtstreeks zou plaatsen voor het toernooi in Rusland.

Maar tijdens het laatste thuisduel slaagde Argentinië er niet in Peru - waar Feyenoorder Renato Tapia acht minuten voor tijd naar de kant werd gehaald - te verslaan. In het eigen La Bombonera hadden Messi & Co weliswaar een groot overwicht, maar de bezoekers hielden stand.

Chili - Ecuador 2-1
Chili profiteerde van de misstap van Argentinië. En dat was te danken aan Alexis Sánchez. Lang leek Chili op weg naar een 1-0 overwinning door een doelpunt van Eduardo Vargas halverwege de eerste helft, maar Romario Ibarra maakte in de 84ste minuut gelijk. Twee minuten later zette Sánchez de thuisploeg opnieuw op voorsprong en die hield stand, waardoor Chili met stip steeg van de zesde naar de derde plaats.

Colombia - Paraguay 1-2
Colombia kon zich thuis tegen Paraguay plaatsen voor het WK, maar in de slotfase ging het helemaal mis voor de ploeg met Santiano Arias (PSV) en Davinson Sánchez (ex-Ajax). Radamel Falcao zorgde voor veel vreugde door Colombia elf minuten voor tijd op een 1-0 voorsprong te zetten, maar Oscar Cardozo en Antonio Sanabria draaiden de achterstand van Paraguay om in een overwinning.

Venezuela - Uruguay 0-0
Op bezoek bij hekkensluiter Venezuela kon Uruguay zich plaatsen voor het WK, maar ondanks basisplaatsen voor Edinson Cavani en Luis Suárez kwam de ploeg van bondscoach Óscar Tabárez niet verder dan 0-0 in San Cristóbal.

In de nacht van dinsdag op woensdag vallen alle beslissingen in Zuid-Amerika, waar alleen Brazilië al zeker is van een WK-ticket. Nummer twee Uruguay weet dat het in ieder geval de play-offs heeft gehaald, maar de nummer drie tot en met zeven moeten nog vol aan de bak.