Xavi Simons oogst lof na 'droomstart' bij Leipzig

Reacties

Xavi Simons heeft zijn eerste prijs bij RB Leipzig al te pakken. Dankzij een hattrick van uitblinker Dani Olmo werd de strijd om de Duitse Super Cup met 0-3 gewonnen van Bayern München. De Nederlander oogstte achteraf complimenten.

Xavi Simons oogst lof na 'droomstart' bij Leipzig
© Pro Shots

Simons kreeg direct een basisplaats van Leipzig-trainer Marco Rose, die de Nederlander in zijn basiself verkoos boven de ervaren Emil Forsberg. Simons deed 78 minuten mee en liet zich zien met enkele dribbels.

De hoofdrol was uiteraard voor Olmo, die Bayern op de pijnbank legde met drie treffers. Hij krijgt van Sport1 logischerwijs het hoogste cijfer van de 22 spelers op het veld in München. Het Duitse medium heeft het de op één na hoogste beoordeling over voor Simons: 'Hij was vaak dreigend met sterke dribbels. Als hij de bal verloor, wilde hij hem direct weer heroveren. Hij verdeelde het spel goed en creëerde kansen', luidt het oordeel.

© Pro Shots

Net als Simons kreeg overigens ook voormalig Heracles-doelman Janis Blaswich een 2, de op één na hoogste waardering van Sport1. 'Hij liet zichzelf weer zien met de bal aan zijn voet. Hij onderschepte veel hoge ballen van Bayern en was belangrijk in de één-tegen-één met Mathys Tel', vindt het medium.

Trainer Marco Rose was in gesprek met het clubkanaal van Leipzig ook complimenteus over Simons en Blaswich, al had hij natuurlijk de meeste lof voor Olmo. 'Dani is een uitstekende voetballer. Het was een geweldig optreden van hem en het hele team. Zijn tweede doelpunt was echt fantastisch. Het team heeft extreem hard gewerkt en daarbij hadden we een sterke doelman met Janis Blaswich.'

Sportief directeur Max Eberl was vooral blij met het optreden van de nieuwe aanwinsten, onder wie dus ook Simons. 'De nieuwe spelers speelden heel erg goed', vindt Eberl. 'In een nieuw land bij een nieuw team spelen, is een uitdaging, maar de ervaren spelers hebben hen goed geholpen. Dat zagen we al tijdens de voorbereiding. Ze hebben zich heel snel aangepast.'

Simons zelf spreekt op social media van een droomstart bij zijn nieuwe club. De Oranje-international heeft zijn zinnen nu gezet op meer eremetaal met Leipzig.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer X. Simons
Meer over X. Simons
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.