Xavi probeert Dembélé op te beuren na dramatische WK-finale

Reacties

Ousmane Dembélé zal na zijn slechte beurt in de WK-finale met Frankrijk op een weinig prettige manier terugkeren in Barcelona, trainer Xavi probeert hem op te beuren richting de start van de tweede seizoenshelft.

Xavi probeert Dembélé op te beuren na dramatische WK-finale
© Pro Shots

Samen met landgenoot Olivier Giroud werd Dembélé geslachtofferd in de WK-finale. Nog voor rust werd het duo naar de kant gehaald, waarna de Fransen aan de hand van Kylian Mbappé voor een sensationele inhaalslag zorgden. Dembélé had in de eerste helft vooral op verdedigend vlak moeite om Ángel Di María bij te benen, hij veroorzaakte ook een strafschop.

Op oudejaarsdag hervat Barcelona de competitie met een thuiswedstrijd tegen stadgenoot Espanyol, Xavi hoopt dan dat Dembélé er weer staat voor zijn club. 'Er zijn geen spelers zoals hem. Hij maakt altijd het verschil. En als dat niet lukt in een wedstrijd, dan lukt het hem in de volgende wel', zijn de opbeurde woorden van de coach via het clubkanaal.

Dembélé was in de eerste seizoenshelft rechtstreeks betrokken bij twaalf doelpunten voor Barça, op het afgelopen WK leverde hij twee assists in het shirt van Frankrijk. Barcelona hervat volgende week zaterdag La Liga als koploper.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.