Dembélé in eigen land genadeloos aangepakt: 'Een cijfer onwaardig'

Ousmane Dembélé is de gebeten hond in Frankrijk. De aanvaller van Barcelona leverde zo'n wanprestatie in de finale van het WK dat hij volgens L'Équipe geen beoordeling verdiende.

Argentinië
Argentinië
ns
3 - 3
Frankrijk
Frankrijk

Voor Dembéle was de finale al voor rust gedaan. Samen met Olivier Giroud werd de aanvaller van Barcelona geslachtofferd door bondscoach Didier Deschamps, die zich na de 2-0 achterstand gedwongen voelde in te grijpen.

Zijn veertig minuten waren een cijfer onwaardig, zo schreef L'Equipe bij het rapport van de Franse ploeg van de WK-finale over Dembélé. Het veroorzaken van de strafschop droeg niet positief bij aan de beoordeling van de aanvaller.

'In defensief opzicht verloor hij zijn directe tegenstanders te vaak uit het oog. En aanvallend speelde hij alle ballen in de voeten van een Argentijn', luidde het genadeloze oordeel van L'Équipe.

Andere Franse media waren niet minder hard voor Dembélé, die bij RMC op een 2 werd getrakteerd. De statistieken van de aanvaller ondersteunden de keuze van Deschamps in te grijpen met zeven keer balverlies en geen enkel gewonnen duel.

Ook buiten zijn eigen land was er onbegrip over het optreden van Dembélé. 'Het was pathetisch', zei Gary Neville als analist bij ITV. De penaltyovertreding op Ángel Di María was in zijn ogen het toonbeeld van falen. 'Zo stom als je aan de verkeerde kant staat te denken en je dat doet. Dembélé speelde als een klein kind.' NOS-analist Rafael van der Vaart was niet minder uitgesproken. 'Dembélé is gewoon een dombo. Dit is ongelooflijk.'