Xavi prijst uitblinker Raphinha en hoopt dat schade meevalt bij Busquets

Reacties

Barcelona-trainer Xavi Hernández toonde zich zondagavond meer dan tevreden na de elfde zege op rij voor zijn ploeg in alle competities. Barça vergrootte door de overwinning op Sevilla de voorsprong op achtervolger Real Madrid naar acht punten.

Xavi prijst uitblinker Raphinha en hoopt dat schade meevalt bij Busquets
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
3 - 0
Sevilla
Sevilla

'Dit was voor ons een dag om lef te tonen', aldus Xavi tegen DAZN. 'We hebben het er in de rust ook over gehad. Het is altijd moeilijk om tegen een tegenstander te spelen met elf spelers achter de bal. Maar we hebben het heel goed gedaan en ik ben erg tevreden met dit resultaat.'

Barcelona heeft inmiddels elf duels op rij (in alle competities) gewonnen. De laatste competitienederlaag dateert van 16 oktober tegen Real Madrid. 'We zijn al vele wedstrijden ongeslagen en het is belangrijk dat we winnen zoals we vandaag hebben gedaan', zei Xavi. 'Het gaat nu goed met ons. We staan ​​acht punten voor op Madrid, maar er is nog een groot deel van het seizoen te gaan."

Xavi prees doelpuntenmaker Raphinha, die ook goed was voor een assist. De Braziliaan, dit in de zomer overkwam van Leeds United, was dit seizoen in La Liga al goed voor vier goals en vier assists. 'Ik was al tevreden met zijn prestaties, maar Raphinha is onder hoge druk op zijn best en is al vaak bepalend voor ons geweest. Hij is een buitengewone speler.'

Xavi zag aanvoerder Sergio Busquets al vroeg in de wedstrijd uitvallen met een enkelblessure. De ernst van de blessure is niet duidelijk. 'Hopelijk is het niets ernstigs. Na de komende testen weten we meer', aldus de trainer van Barça. De Catalanen gaan zondag in La Liga op bezoek bij Villarreal en volgende week donderdag wacht de thuiswedstrijd in de tussenronde van de Europa League tegen Manchester United.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
5
Villarreal
38
19
7
12
59-40
+19
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.