Xavi neemt dragende krachten toch mee naar België, De Jong blijft thuis

Reacties

Xavi heeft Ronald Araújo, Ilkay Gündogan en Robert Lewandowski alsnog bij de selectie van Barcelona gehaald voor het Champions League-duel van woensdagavond met Antwerp FC. Frenkie de Jong blijft ziek thuis.

Xavi neemt dragende krachten toch mee naar België, De Jong blijft thuis
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
3 - 2
Barcelona
Barcelona

Maandag stonden de vier steunpilaren nog niet op de lijst met spelers die met Barça, dat al zeker is van de volgende ronde, in het vliegtuig zouden stappen naar België. Dinsdagochtend heeft de kampioen van Spanje een nieuwe selectie naar buiten gebracht, waarin Araújo, Gündogan en Lewandowski wel zijn opgenomen.

Waarom de Uruguayaanse verdediger, Duitse middenvelder en Poolse spits toch nog meegaan naar Antwerpen, laat Barcelona niet weten. De Jong blijft achter in Catalonië, omdat hij ziek is. Behalve de Oranje-international ontbreken ook Marcos Alonso, Gavi, Iñigo Martínez en Marc-André ter Stegen door blessures.

Barcelona won het eerste duel met Antwerp in september met 5-0. De ploeg van trainer Mark van Bommel is al uitgeschakeld voor Europese overwintering. Wel zal de kampioen van België er alles aan doen om de poulefase af te sluiten met een resultaat. De eerste vijf wedstrijden eindigden allemaal in een nederlaag. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
0
2
12-6
+6
12
2
FC Porto
6
4
0
2
15-8
+7
12
3
Sjachtar Donetsk
6
3
0
3
10-12
-2
9
4
Antwerp
6
1
0
5
6-17
-11
3
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.