Xavi na vernedering in Clásico: 'Ik heb ergere avonden meegemaakt'

Reacties

Barcelona mag zijn droom van de Copa del Rey minimaal een jaar opbergen: in de halve finale sneuvelde het tegen Real Madrid. Na een 0-1 zege in het heenduel in het Bernabéu, liep de ploeg van Xavi woensdagavond in eigen huis tegen een magistrale Karim Benzema aan: 0-4. De trainer van de Catalanen wil vooral vooruit kijken.

Xavi na vernedering in Clásico: 'Ik heb ergere avonden meegemaakt'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 4
Real Madrid
Real Madrid

'Als het zo in balans is, moet je de momenten die je krijgt benutten. Wij deden dat in de eerste helft niet, zij na rust wel. Zij waren beter, geen excuses. Deze is moeilijk te verteren. Maar Madrid was ook favoriet wat mij betreft, zij zijn de winnaar van de Champions League. We deden het goed tot de 0-2, toen hebben we het verknald. Zij hebben geen mededogen', aldus Xavi tegenover tv-zender Movistar.

Daarna spoedde de trainer zich naar de persconferentie. 'Vanaf nu moeten we voor het kampioenschap gaan. Vorig jaar wonnen we met 0-4 van Real Madrid en stonden we zonder prijzen, nu kan het andersom zijn. Dat is voetbal: je kunt beter spelen, maar als je niet doortastend bent word je daarop afgestraft', aldus Xavi.

Met al zijn ervaring in het voetbal in het algemeen en Clásico's in het bijzonder was de vraag of dit zijn ergste avond ooit in het voetbal was. 'Nee, niet de ergste. Ik heb avonden meegemaakt waarop we niet eens in de wedstrijd zaten. We moeten ook onthouden waar we vandaan komen. Het is een moeilijke avond, maar we moeten positief zijn. In de eerste helft waren we beter, in de tweede niet.'

Waar de rivaal uit Madrid moet hopen op winst in de Copa del Rey en/of de Champions League, heeft Barcelona een op het oog makkelijke route naar de titel, gelet op de enorme voorsprong. De competitie wordt maandag hervat als Girona naar Camp Nou komt voor een Catalaanse derby.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.