Xavi komt met opmerkelijk statement richting verkiezingen Barcelona

Reacties

Xavi Hernández heeft vrijdag in een open brief nog maar eens duidelijk gemaakt dat zijn toekomst voorlopig nog in Qatar ligt. Het is volgens Spaanse media een duidelijk signaal van de trainer van Al-Sadd, nu zijn naam wordt genoemd bij Barcelona richting de presidentsverkiezing van 24 januari.

Xavi komt met opmerkelijk statement richting verkiezingen Barcelona
© Pro Shots

Vooral Víctor Font schermde met Xavi als gedroomde kandidaat in zijn campagne. De clubicoon neemt als beoogd general manager een belangrijke plaats in in de plannen van de kandidaat-voorzitter, die zich de afgelopen maanden nadrukkelijk profileerde als cricicaster van de inmiddels afgetreden Josep Maria Bartomeu.

Maar Xavi lijkt het dus nog te vroeg te vinden voor een terugkeer naar Camp Nou. 'Er zal zeker een moment komen dat het tijd wordt de volgende stap in mijn carrière te zetten, maar nu focus ik me op mijn tijd hier en wil ik mijn kans grijpen om een kleine rol te spelen in het spannende avontuur van Qatar richting 2022.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Xavi doelt daarmee natuurlijk op het WK in Qatar. De veertigjarige oud-speler van Barcelona beëindigde in 2019 zijn loopbaan in dat land en werd daarna trainer van Al-Sadd, waar hij nog een contract tot medio 2021 heeft. Eerder dit jaar werd Xavi ook al genoemd als kandidaat-coach bij Barça, maar ook toen vond hij het te vroeg.

Dat Xavi nu het signaal afgeeft dat zijn toekomst voorlopig nog in Qatar ligt, lijkt een belangrijke ontwikkeling met het oog op de positie van Ronald Koeman als trainer. De voormalig bondscoach van Oranje tekende afgelopen zomer een contract voor twee jaar, maar de vraag is wat dat waard is bij de komst van een nieuwe president.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.