Xavi kijkt uit naar Champions League-weerzien met Van Bommel

Reacties

Voor Barcelona-trainer Xavi Hernández krijgt het Champions League-duel met Antwerp FC een extra tintje door de ontmoeting met oud-teamgenoot Mark van Bommel. De coach van Barça is onder de indruk van het werk van Van Bommel in Antwerpen.

Xavi kijkt uit naar Champions League-weerzien met Van Bommel
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
5 - 0
Antwerp
Antwerp

Barcelona ontvangt regerend Belgisch kampioen Antwerp dinsdagavond in het Olympisch Stadion Lluís Companys. Voor Van Bommel betekent het een rentree in Catalonië. In het seizoen 2005/06 won hij met Barcelona de Spaanse titel, de Spaanse Supercup en de Champions League.

'Ik bewaar mooie herinneringen aan mijn tijd met Mark als teamgenoot, maar ook als tegenstander. Hij was een hele sterke speler, fysiek aanwezig en heel vastberaden', zei Xavi op een persconferentie. 'Mark was een geweldige teamgenoot en een goede vriend.'

De trainer van Barcelona prijst Van Bommel om zijn werkzaamheden bij Antwerp. 'Mark is niet voor niets direct kampioen van België geworden. Zijn elftal herbergt een goede mix van ervaring en talenten en het gevaar komt voornamelijk via de flanken, met Vincent Janssen als centraal aanspeelpunt', vertelde Xavi.

De voormalig aanvoerder van Barça hoopt dit seizoen met zijn elftal verder te komen in de Champions League dan vorig seizoen, toen de Catalanen in de groepsfase strandden in een groep met latere finalist Internazionale, Bayern München en Viktoria Plzen. 'We hadden toen geen geluk met de loting, maar dit jaar willen we minimaal de groepsfase overleven. Daarna moeten we per wedstrijd zien wat mogelijk is voor ons.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.